Ljajić:Odgovor na izveštaj Bramerca

Izvor: B92, 29.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić:Odgovor na izveštaj Bramerca

Beograd -- Šef Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić najavio da će taj savet poslati odgovor na negativan izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca.

Komentarišući za Kažiprst B92 najavu Serža Bramerca, glavnog tužioca Tribunala, da će poslati u junu negativan izveštaj o saradnji naše zemlje sa sudom, Ljajić je rekao da Srbija trenutno nije u mogućnosti da u potpunosti sarađuje, ali da smo ipak učinili mnogo.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nije istina da ne srađujemo kada je u pitanju dostupnost arhiva, kao i zaštita svedoka, kako stoji u Bramercovom izveštaju.

Ljajić kaže da je to način i sredstvo pritiska na Srbiju da preostale obaveze prema Tribunalu ispuni.

"Nažalost, oni nisu na dohvat ruke, da su na dohvat ruke, oni bi već bili izručeni. Ako smo tolike ljude izručili Tribunali, ne znam zašto četvoricu optuženika ne bismo izručili tom sudu. Naš je interese mnogo veći, veći nego Haga, da se oni tamo što pre nađu", rekao je on.

Prema Ljajićevim rečima, izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca neće imati bilo kakve praktične posledice po građane Srbije, iako ne možemo da očkujemo ratifikaciju Sporazuma sa Evropskom unijom, ako se preostala četiri haška optuženika ne izruče Hagu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.