Ljajić: Očekivano da Vučić ima uticaj na rad vlade

Izvor: Blic, 24.Jun.2017, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Očekivano da Vučić ima uticaj na rad vlade

Ministar Rasim Ljajić kaže da da ne očekuje velike promene u resorima vladi i da će one, ako ih bude, biti minimalne, a da je očekivano da Aleksandar Vučić, kao predsednik najjače stranke, ima uticaj i na funkcionisanje vlade.

- Ne možete da zanemarite uticaj najjače političke stranke. Ako ovo ne funkconiše, moja odgovornost i Vučićeva odgovornost nije ista - kazao je on.

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rečima, inauguracija Aleksandra Vučića bila je u političkom i diplomatskom smislu koristan događj za Srbiju, prisustan je bio veliki broj delegacija, veliki broj korisnih susreta, dobre poruke su se čule iz govora.

- I prisustvo svih lidera iz regiona dalo je posebnu težžinu skupu, imajući u vidu osetljivost političkog trenutka, bujanje populuzma, nacionalizama, jako je važžno da smo na jednom mestu imali prisustvo svih lidera regiona - rekao je on za N1.

Povodom izostanka albanskog premijera Albanije Edija Rame sa inauguracije, Ljajić je rekao da je to bilo očekivano jer se sutra održžavaju izbori u Albaniji.

Povodom kritika dela javnosti na račun održavanja inauguracije, Ljajić je rekao da „mi obično idemo iz krajnosti u krajnost, ili bezrezervno nešto podržavamo ili bezrezervno kritikujemo“.

Govoreci o novoj vladi i podršci mandatarki Ani Brnabić, Ljajić je rekao da je siguran da će za njenu vladu glasati „više od 150“ poslanika.

- Sasvim sigurno ćemo dobiti vladu pre isteka roka. Zakletva bi mogla da bude položena u sredu ili četvrtak, zavisi od dužine rasprave“ - kazao je.

Upitan o navodima da će Sinša Mali imati zaduženja u vladi, Ljajić je rekao da će „Ana Brnabić sama odlučiti ko će biti ššef njenog kabineta“.

Prema njegovom mišljenju, uvođenjem dva nova minstarstva šalje se dobra poruka EU.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ljajić: Očekivano da Vučić ima uticaj na rad vlade

Izvor: Večernje novosti, 24.Jun.2017

Ministar Rasim Ljajić kaže da da ne očekuje velike promene u resorima vladi i da će one, ako ih bude, biti minimalne, a da je očekivano da Aleksandar Vučić, kao predsednik najjače stranke, ima uticaj i na funkcionisanje vlade Ministar Rasim Ljajić kaže da da ne očekuje velike...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.