Ljajić: Nova vlada do prvog maja

Izvor: RTS, 23.Mar.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nova vlada do prvog maja

Želimo da ispunimo obećani rok, da Srbija dobije vladu do prvog maja, kaže Rasim Ljajić za RTS. Nećemo praviti vladu samo od naše liste, kaže Ljajić i ističe da će o tome kome će biti ponuđeno mesto odlučivati SNS.

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić je rekao da je cilj koalicije okupljene oko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SNS-a da Srbija dobije vladu do prvog maja i ističe da je najteži posao pred resorima koji se bave pitanjima u vezi sa životnim standardom.

Radi se na planu, zadacima budućeg kabineta i naredne nedelje očekujem početak ozbiljnih razgovora oko konstituisanja vlade, rekao je Ljajić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Želimo da ispunimo obećani rok, da Srbija dobije vladu do prvog maja, istakao je Ljajić.

"Nemamo sve vreme sveta pred nama", upozorava Ljajić, podsećajući da su pred nama lokalni, pa predsednički izbori. "Imamo godinu dana aktivnog vremena za ozboljne društvene i ekonomske reforme", kaže Ljajić.

Rasim Ljajić ističe da će buduća vlada biti najmanja od 2000, zbog rezultata koje su stranke postigle.

"Nećemo praviti vladu samo od naše liste, ponudićemo mesto i drugima", rekao je Ljajić dodajući da će SNS, kao dominantna stranka odlučiti kome će biti ponuđeno mesto.

Najteži posao je, kaže, pred resorima ekonomije, finansija i svima koji se bave pitanjima u vezi sa životnim standardom. Ljajić podseća i da su dominantne teme kampanje bile ekomonija, privredni razvoj, zapošljacanje i životni standard.

Onaj ko na tim poljima ostvari rezultat moći će da očekuje podršku na sledećim izborima, poručuje Ljajić.

Lider SDPS-a ukazuje da je uvek dobro za vladu da ima dobro organizovanu opoziciju, ali i naglašava da će demokratska javnost pratiti šta je ostvareno, a biloje obećano u kampanji. "Ni sa slabom opozicijom neće moći da se sakrije šta vlada jeste ili nije uradila", kaže Ljajić.

Smatra da se teško mogu izbeći pokrajinski izbori. "Videlo se da je raspoloženje birača totalno suprotno, očekuju nas promene statuta i verujem da se teško mogu izbeći izbori", kaže Ljajić.

Govoreći o ostvarenim rezultatima u Sandžaku, Ljajić je rekao da je zadovoljan i napomenuo da su to bili prvi izbori da su i Srbi i Bošnjaci glasali za jednu izbornu lsitu. Zukorlić je, kaže, osvojio 50 odsto manje glasova, što da je stavilo na političku marginu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.