Ljajić: Nije ni upućen poziv stranim posmatračima

Izvor: Studio B, 08.Sep.2010, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Nije ni upućen poziv stranim posmatračima

Ministar rada i socijalne poltike Rasim Ljajić izjavio je da predstavnici Islamske zajednice u Srbiji nisu poslali poziv stranim posmatračima da dođu u Sandžak, već je taj poziv poslat domaćim medijima i javnosti u tom delu zemlje.

"Taj poziv nije stigao međunarodnim posmatračima, već domaćim medijima, pismo je upućeno javnosti u >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Sandžaku. Svi znamo da od toga neće biti ništa. Neko hoće da se prikaže kao borac za nacionalnu, političku i ne znam koju stvar, a u stvari iza svega je prizemna politika", kazao je Ljajić gostujući na Radioteleviziji Srbije (RTS).

On je naveo da bi muftiji Muameru Zukorliću najviše odgovarao bilo kakav oblik konfrontacije, ali da "u datim okolnostima uzdržana umerena politika jedino može dati rezultat na dugi rok".

Prema rečima Ljajića, situacija u Sandžaku ne rešava se verbalnim ni bilo kakvim sukobljavanjem, već drugačijim pristupom narodu u Sandžaku.

"Treba razgovarati o svim realnim problemima i ne zamagljivati ih. Videti da li je moguće ekonomsko poboljšanje u Sandžaku u ovoj situaciji. Moramo da očuvamo dobre odnose između ljudi i otvaramo perspektivu. Sandžaku su potrebna nova dodatna sredstva i investicije", kazao je ministar.

Govoreći o pregovorima sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Ljajić je istakao da postoji njihova puna podrška za socijalni paket.

On je naveo da će se nastaviti razgovori o zakonu o zdravstvenoj zaštiti za čiju je primenu potrebno dodatnih četiri milijarde dinara, jer predviđa socijalnu pomoć za još 90.000 porodica u Srbiji.

"Uspeli smo da nametnemo socijalne teme u svim međunarodnim institucijama", kazao je on i ocenio da se u Srbiji mora promeniti dosadašnji model ekonomskog ponašanja, jer se ne može više trošiti nego proizvoditi".

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ljajić o Zukorliću: Pljuvanje u bunar iz kog piješ vodu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Sep.2010

BEOGRAD -..Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić ukazao je danas da se u Sandžaku događa sukob unutar jednog, bošnjačkog naroda, ali nije isključio mogućnost međuetničkih napetosti koje logično rastu u takvim situacijama...Ljajić je podsetio na desetgodišnju stabilnost u tom regionu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.