Nema povećanja plata

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema povećanja plata

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je da presedani o povećanju zarada mogu da ugroze celokupnu ekonomsku politiku vlade za ovu godinu i da bi to dovelo do otvaranja "pandorine kutije" sa mnoštvo takvih zahteva.

Povodom zahteva sindikata javnih preduzeća za isplatu regresa, toplog obroka i povećanje zarada, Ljajić je rekao da će biti održana posebna sednica Socijalno-ekonomskog saveta Srbije (SES), na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ekonomska situacija u zemlji, u okviru koje će se razgovarati o tim zahtevima.

Moraju se utvrditi jasna pravila igre koja će da važe ili za sve ili ni za koga, rekao je, u intervjuu današnjem "Blicu" ministar Ljajić, koji je i Socijalno-ekonomskog saveta.

"U petak, 22. januara, na stručnom nivou počinju razgovori o minimalnoj ceni rada izmedju Vlade, poslodavaca i sindikata. Potom, u utorak, 26. januara, održavamo kolegijum SES, u kojem učestvuju ispred reprezentativnih sindikata Branislav Čanak i Ljubisav Orbović, ispred Unije poslodavaca Nebojša Atanacković i ja. Sednica SES biće 29. januara i do tada ćemo utvrditi minimalnu cenu rada", kazao je Ljajić.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Nema novca za veće plate

Izvor: EMportal, 19.Jan.2010

Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić izjavio da presedani u povećanju zarada mogu da ugroze celu ekonomsku politiku Vlade za ovu godinu i da bi to dovelo do otvaranja Pandorine kutije.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.