Ljajić: Neću se pomiriti s tim da je u Srbiji sve propalo

Izvor: Blic, 26.Mar.2010, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Neću se pomiriti s tim da je u Srbiji sve propalo

Lider Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je da se nikada neće pomiriti s tim da je u Srbiji sve propalo i da je sada u Srbiji sve kao što je nekada bilo.

Ljajić je uveren da socijaldemokratska ideja u Srbiji ima šansu jer promoviše novu vrstu patriotizma koja treba i može da omogući da ni u ekonomskoj krizi, u bogatoj Srbiji, ne bude siromašnih i gladnih.

On veruje da će njegova stranka, zajedno sa Demokratskom strankom koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je njen strateški partner, Srbiju izvući iz krize.

"Mi moramo da vratimo narodu optimizam i nadu da nije sve ptoonulo. Ne da ga lažemo i ne da mu obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo", rekao je Ljajić na osnivačkoj skupštini SDPS-a u Pančevu.

"Srbija ima šansu i nikada se neću pomiriti s tim da je sve propalo i da je sve isto kao što je bilo, uprkos tome što ima mnogo stvari koje su jako loše... Korupcije i kriminala ima koliko god hoćete, ali nikada kao sada nije bilo više volje da se sa tom korupcijom i sa tim kriminalom obračunamo", poručio je Ljajić koji je i ministar rada i socijalne politike.

Patriotizam u uslovima krize je da se nađu načini da zemlja očuva stabilnost - političku, ekonomsku i društvenu, ocenio je on, dodajući da partije u vreme krize treba da pokažu odgovornost, bez obzira da li su vladajuće ili opozicione.

Istakavši da je u uslovima krize najvažnije pomoći najugroženijima, Ljajić je rekao da je Pančevo pravo mesto u kome je najviši procenat neuspešnih privatizacija u celoj Srbiji.

"Treba da se zapitamo šta je sa tim radnicima koji imaju više od 50 godina, a koji su ostali na ulici. Srbija ne može da ima toliko siromašnih i onih koji žive ispod granice siromaštva. U Srbiji ne sme da bude gladnih bez obzira na krizu", zaključio je Ljajić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.