Ljajić: Hrvatska nam ne može ništa, ako su nam ostale zemlje saveznici

Izvor: Blic, 21.Jul.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Hrvatska nam ne može ništa, ako su nam ostale zemlje saveznici

Potpredsednik vlade Rasim Ljajić smatra da Hrvatska neće moći da blokira Srbiju na evropskom putu ukoliko sarađujemo sa Briselom i kao saveznike imamo preostale zemlje EU.

- Ako imate 27 zemalja na jednoj strani, koje su vam saveznik u procesu pridruživanja, Hrvatska neće moći ništa da uradi, bez obzira na njihovo krajnje neprincipijelno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponašanje - ocenio je Ljajić u izjavi novinarima, povodom najnovijih "pretnji" iz Hrvatske, nakon otvaranja Poglavlja 23 i 24.

Ljajić je istakao da Srbija ne treba da uđe u verbalni sukob koji očito u Hrvatskoj neki žele da izazovu i primetio da je Srbija uvek tema tokom predizbornih kampanja u Hrvatskoj.

Pročitajte još

- I da ne znate šta se dešava, lako ćete zaključiti da je u pitanju predizborna kampanja u Hrvatskoj, to se dešavalo i prošle godine. Srbija postaje tema kad god su izbori u Hrvatskoj, svi se utrkuju u izjavama koje će davati protiv Srbije jer to donosi političke poene - rekao je Ljajić.

On je naveo da je obaveza Srbije da uradi sve što je u interesu zemlje u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, jer se tako na efikasniji način obezbeđuju nezavisno pravosuđe i brži postupci pred sudovima, a stvara se i pravna sigurnost za dolazak stranih investitora.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.