Ljajić: Donećemo najmanje tri odsto glasova SNS-u

Izvor: Studio B, 19.Mar.2016, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Donećemo najmanje tri odsto glasova SNS-u

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će njegova partija doneti najmanje tri odsto glasova Srpskoj naprednoj stranci na čijoj se listi nalazi.

Ljajić je rekao da SDPS ima razvijenu stranačku infrastrukturu i više od 140 lokalnih odbora širom zemlje. "Donosimo sigurne glasove iz Sandžaka koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << SNS ne bi dobio da mi nismo deo te koalicije. Uz to imamo i solidan rejting kod građana, iako nas mnogi, a naročito istražiavči javnog mnjenja potcenjuju", rekao je Ljajić za "Politiku".

Govoreći zbog čega je u koaliciji sa SNS, Ljajić je rekao da je vlada Aleksandra Vučića uradila dosta dobrih stvari u okolnostima koje nisu bile povoljne, imajući u vidu globalnu situaciju i činjenicu da tranzicija na ovim prostorima traje 25 godina i da još uvek nije završena.

"Nalazimo se na pola puta od samoupravljanja do tržišne privrede i potrebno je učiniti odlučujući korak, što Vučić radi. To je rezlog što smo mi u vladi jer podržavamo nastojanje da se reforme sprovedu do kraja", istakao je Ljajić.

Smatra da je potrebno da se afirmiše pragmatizam u vođenju politike čega dugo nije bilo.

"Ovde su emocije ključna stvar, a inat nije emotivna, već politička kategorija. Ovde se građani opredeljuju za Rusiju ili SAD ili za neku političku opciju kao što se opredeljuju za Crvenu Zvezdu ili Partizan", prokomentarisao je Ljajić.

Na pitanje da li smatra da su Bošnjaci ugroženi u Srbiji kao što tvrdi lider SDA Sulejman Ugljanin, Ljajić kaže da to u najmanju ruku nije tačno i da se radi o tome da Ugljanin želi da na navodnoj ugroženosti dobije političke poene.

Kada je reč o Muameru Zukorliću, Ljajić smatra da je on i do sada bio politički aktivan, a da mu je verska odeća više služila kao zaštitia i način da dođe do glasova verujućih ljudi, a da je sada prinuđen da tu odeću skine posle upozorenja iz Sarajeva.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Ljajić: SNS-u SDPS doneće najmanje tri odsto glasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2016

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić izjavio je da će njegova partija doneti najmanje tri odsto glasova Srpskoj naprednoj stranci na čijoj se listi nalazi rekavši da SDPS ima razvijenu stranačku infrastrukturu i više od 140 lokalnih odbora širom zemlje..."Donosimo sigurne...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.