Ljajić: Dobro je što je na SB UN naglašena uloga Srbije

Izvor: Politika, 06.Dec.2012, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Dobro je što je na SB UN naglašena uloga Srbije

BEOGRAD –Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je jutros da je važno što je na sednici Saveta bezbednosti UN naglašeno šta je Srbija uradila u saradnji s Haškim tribunalom i istovremeno šta taj sud nije uradio da bude zadovoljena pravda za žrtve.

Ljajić je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta izrazio uverenje da će, posle još jednog ponovljenog zahteva pred članicama SB UN, državljanima Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << koji su osuđeni pred Haškim tribunalom biti omogućeno izdržavanje kazne u Srbiji.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku da je nedavnim presudama Haškog tribunala srpski narod označen kao jedini počinilac zločina počinjenih 1990-ih godina tokom ratova u Jugoslaviji, što predstavlja iskrivljenu sliku tih događaja.

Ljajić je ocenio da je postojala tendencija da cela sednica SB UN u Njujorku protekne u rutinskom duhu, s puno fraza i opštih mesta.

„Čak su predstavnici pojedinih zemalja vrlo neutemeljeno govorili da je Haški tribunal doprineo uspostavljanju poverenja među narodima u regionu i zadovoljenju pravde za žrtve, a malo ko se od govornika uopšte i osvrnuo na nedavne oslobađajuće presude (Ante) Gotovini,(Mladenu) Markaču i (Ramušu) Haradinaju”, rekao je Ljajić.

Beta

objavljeno: 06.12.2012

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Naglašena uloga Srbije

Izvor: RTS, 06.Dec.2012

Važno je što je na sednici Saveta bezbednosti UN naglašeno šta je Srbija uradila u saradnji s Haškim tribunalom i istovremeno šta taj sud nije uradio da bude zadovoljena pravda za žrtve, ocenjuje potpredsednik Vlade Rasim Ljajić...Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić smatra da je važno što...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.