Ljajić: Cena hleba ostaje ista

Izvor: Studio B, 30.Jul.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Cena hleba ostaje ista

Vlada Srbije produžila Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna T-500, što znači da maksimalna cena ove vrste hleba ostaje 46 dinara, izjavio je potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić.

"S obzirom da je cena brašna danas neznatno niža nego u januaru ove godine i da nije bilo promena ostalih troškova koji učestvuju u ceni hleba, ne postoji ekonomsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << opravdanje za poskupljenje ove osnovne životne namirnice", precizirao je Ljajić.

On je naglasio da se ni u narednom periodu ne očekuju poremećaji u ovoj oblasti, s obzirom da je žetva pšenice u Srbiji završena i već sada možemo reći da će rod od oko 2,4 miliona tona biti dovoljan i za domaće potrebe, koje iznose oko 1,5 miliona tona pšenice, ali i za izvoz.

Uredba o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba T-500, koju je vlada produžila juče, stupa na snagu 1. avgusta 2015. godine i važiće šest meseci, do 31. januara 2016. godine.

 

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.