Ljajić: Bramercov izveštaj realan, Holandija ne menja stav

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Bramercov izveštaj realan, Holandija ne menja stav

BEOGRAD - Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je danas da je izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca o saradnji Srbije sa tim sudom "jako realan i objektivan".

"On sadrži sve ono što predstavlja sadržaj ukupne saradnje Srbije sa Tribunalom", rekao je Ljajić za dodajući da je Bramerc uvideo celinu svih problema sa kojima se Srbija suočava.

Prema njegovoj oceni, izveštaj koji će Bramerc >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstaviti 12. decembra doprineće da se u delu međunarodne zajednice smanji sumnja kada je u pitanju postojanje političke volje Srbije da se okonča

saradnja.

Ljajić je, međutim, naveo i da nije siguran da će to biti dovoljno za Holandiju koja insistira na hapšenju Ratka Mladića.

Dodao je i da će u narednom periodu biti nastavljena sve aktivnosti koje bi mogle dovesti do hapšenja dva preostala optuženika - Mladića i Gorana Hadžića.

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc naveo je u izveštaju koji će predati UN da je Srbija u drugoj polovini 2008. godine ostvarila suštinski napredak u saradnji s kancelarijom glavnog

tužioca. Hapšenje Radovana Karadžića i Stojana Župljanina Bramerc je ocenio kao prekretnicu u saradnji Srbije sa Tužilaštvom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.