Ljajić: Apstinenti će pobediti

Izvor: B92, 04.Okt.2011, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Apstinenti će pobediti

Novi Sad -- Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio je danas u Novom Sadu da u društvu u Srbiji nikada nije bilo manje energije nego što je sada.

On je na skupu povodom 11. godišnjice od promena 5. oktobra rekao da je ogromno nezadovoljstvo u narodu.

"Realno, ogromno je nezadovoljstvo u narodu, u javnosti. Vlada jedna apatija i mislim da će najveća stranka na sledećim izborima biti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stranka apstinenata", ocenio je Ljajić.

Prema njegovim rečima, apstinenti će "pobediti", ukoliko se nešto ne promeni do izbora.

Rasim Ljajić je ocenio da se politička scena Srbije, od 5. oktobra 2000. godine do danas drastično promenila, krećući se "od entuzijazma do apatije", entuzijazam je vremenom splašnjavao, a ljudi sada sve teže žive i ne vide perspektivu.

Prema njegovoj oceni, građani i članovi opozicionih stranaka su s velikom nadom dočekali pad režima Slobodana Miloševića, ali su očekivanja većim delom izneverena.

"Uoči i za vreme tog sudbonosnog mitinga u Beogradu osećao se veliki entuzijazam ljudi, svi su zračili ogromnom energijom, koja nažalost nije na valjan način iskorišćena", rekao je Ljajić odgovarajući na pitanje gde je bio i šta je radio 4. oktobra 2000. godine, dan pre mitinga.

Rasim Ljajić je lider Socijaldemokratske partije Srbije, a u vreme demokratskih promena 2000. godine bio je jedan od čelnika Demokratske opozicije Srbije (DOS), koja je oborila režim Slobodana Miloševića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.