Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJajić: Spremamo odgovor Bramercu

BEOGRAD - Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom priprema celovit izveštaj o saradnji Srbije sa tim sudom kao odgovor na izveštaj glavnog tužioca Serža Bramerca, najavio je juče predsednik Nacionalnog saveta Rasim LJajić, a prenosi Beta.

LJajić je novinarima na Beogradskom sajmu rekao da će taj izveštaj proslediti Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija kao odgovor na izveštaj glavnog tužioca Haškog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << suda Serža Bramerca.

- Smatramo da taj izveštaj nije izbalansiran na način na koji bi to trebalo da bude na osnovu dosadašnjeg nivoa saradnje sa tim sudom - kazao je LJajić.

On je podsetio da je od ukupno 1.671 zahteva, koliko je Nacionalnom savetu stiglo iz tužilaštva Haškog tribunala, još 18 u postupku rešavanja, a da je na sve ostale odgovoreno.

LJajić je istakao i da je od 46 optuženika do sada izručeno 42. - Ostalo je još četvoro optuženika da izručimo. Sami smo svesni da je to naša obaveza i interes - kazao je LJajić i dodao da „ne postoji nijedna služba na kugli zemaljskoj koja bi Haškom tribunalu mogla da omogući neograničen pristup svojim arhivama“. On je kazao da je glavnom tužiocu Seržu Bramercu prilikom poslednje posete Srbiji predočena delikatna situacija u kojoj se Srbija nalazi usled izbornog procesa i procesa formiranja nove vlade.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.