LJAJIĆ: SANDŽAK NA PREKRETNICI

Izvor: Kurir, 28.Apr.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ: SANDŽAK NA PREKRETNICI

NOVI PAZAR - Ministar za rad i socijalnu politiku Rasim Ljajić ocenio je da je u Novom Pazaru održan "istorijski sastanak" privrednika tog grada i regije sa kreatorima ekonomske politike u Srbiji.

- Ovo je prekretnica za sandžačku privredu. Mi danas nismo razgovarali samo o konkretnim problemima, već smo za pojedine probleme dali i naznake mogućih rešenja - rekao je Ljajić.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << za novopazarski holding "Vojin Popović" do sada su bila zainteresovana dva kupca, a danas se pojavio i treći.

-Tražimo rešenja i za preduzeća koja su u stanju potpunog kolapsa - rekao je ministar, koji je u Novom Pazaru boravio zajedno sa potpredsednikom vlade i ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Mlađanom Dinkićem.

On je saopštio da su četiri "velike turske kompanije" zainteresovane za izgradnju autoputa Beograd-Južni Jadran i da su razgovori o tome u toku.

- Nema sumnje da će deo tog autoputa ići preko Sandžaka - naveo je Ljajić.

Dinkić i Ljajić su se u Novom Pazaru sastali i sa ambasadorom Hrvatske u Beogradu Željkom Kuprešakom, koji je predvodio delegaciju od 15 hrvatskih privrednika, među kojima su Industrija nafte INA, "Rade Končar" i Luka Rijeka.

Dinkić je rekao da je objavljen javni poziv za prodaju imovinskih celina Tekstilnog kombinata "Raška", kao i da će prve licitacije biti obavljene 31. maja.

- Uslov je da se jave strateški partneri koji će organizovati proizvodnju i zaposliti minimalan broj ljudi - kazao je on.

Dinkić je napomenuo da za Srbiju ne treba da bude bitno šta će ti partneri proizvoditi, već da je važno da se proizvodnja organizuje, da se zaposle radnici i da se ima tržište.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.