LJAJIĆ: DOGOVOR SVIH OKO KLJUČNIH PITANJA

Izvor: Kurir, 22.Maj.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJAJIĆ: DOGOVOR SVIH OKO KLJUČNIH PITANJA

NOVI SAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS) i ministar za socijalnu politiku Rasim Ljajić pozvao je u Novom Sadu sve relevantne političke faktore da postignu dogovor oko ključnih pitanja zemlje.

NOVI SAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije (SDP) i ministar za socijalnu politiku Rasim Ljajić pozvao je u Novom Sadu sve relevantne političke faktore da postignu dogovor oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ključnih pitanja zemlje.

“Potreban je politički konzenzus svih parlamentarnih stranaka, onih na vlasti i u opzociji, oko najvažnijih stvari u narednih pet godina, kako bi Srbija najzad krenula putem oporavka”, dodao je on na svečanom delu Izborne skupštine Pokrajinskog odbora SDP za Vojvodinu.

Skupu u Sportsko-poslovnom centru “Vojvodina”, pred oko 3.000 članova i simpatizera stranke, prisustvovali su visoki stranački funkcioneri u pokrajini, gosti iz Rumunije, predstavnici diplomatskog kora i drugi.

Pre toga, na radnom delu konferencije, izabrano je 45 članova PO SDP, s biznismenom iz Novog Sada Zdravkom Jelušićem na čelu.

Na sledećoj sednici PO SDP za Vojvodinu biće izabrani članovi Predsedništva, Izvršnog i Nadzornog odbora.

Prema rečima Ljajića, aktuelni ključni problemi u zemlji su nezaposlenost, nelikvidnost, siromaštvo, korupcija i neefikasnost, a da bi se tu očinio pomak trebalo bi, u što skorijem roku, ostvariti tri cilja.

“Na prvom mestu je reorganizacija države, koja mora da bude jeftinija i efikasnija. Država mora da pođe od sebe i javnih preduzeća, jer samo tako može da daje preporuke i lekcije drugima”, istakao je lider SDP.

Drugi cilj, po njemu, bilo bi uspostavljanje tržišne privrede na zdravim osnovama, jer “bez jake privrede nema ni boljeg života”, a uloga države bi samo bila da donese zakone i stvori povoljan ambijent za ulaganja.

“Potrebno je, najzad, čitav obrazovni sistem i nauku staviti u službu proizvodnje i razvoja. Sve, dakle, zaviosi od nas samih, ali moramo da radimo više i bolje”, naglasio je Ljajić.

Prvi čovek SDP je naglasio da ta stranka ima viziju, zna redosled poteza, ali da još uvek nema dovoljnu političku snagu da svoje ideje pretoči u delo.

“Osnovani smo tek pre godinu i po dana, trenutno imamo više od 120, a do jeseni formiraćemo odbore u svim opštinama i gradovima Srbije. Na kongresu stranke 12. decembra izabraćemo novo rukovodstvo i usvojiti ključne tačke programa, tako da spremni izlazimo na naredne izbore”, zaključio je Ljajić.

Prisutnima se obratio i novoizabrani predsednik PO SDP za Vojvodinu Jelušić, a pozdravili su ih i Dušan Elezović (DS), Aleksandar Jovanović (LSV), Radoslav Striković (SPS), Tomislav Stantić (G17plus), Milan Đukić (SPO) i Branislav Blažić. (SNS).

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.