Katar zainteresovan za investiranje

Izvor: RTS, 26.Jun.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katar zainteresovan za investiranje

Predstavnici katarskog investicionog fonda i državne energetske i poljoprivredne kompanije sastali se sa Rasimom Ljajićem, Zoranom Mihajlović i Mlađanom Dinkićem. Katarska delegacija zainteresovana za investiranje u Srbiju.

Na današnjim sastancima sa ministrom za spoljnu i unutrašnju trgovinu Rasimom Ljajićem, ministarkom energetike Zoranom Mihajlović i ministrom finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mlađanom Dinkićem, delegacija katarskih kompanija saopštila da je zainteresovana za ulaganje u Srbiju.

O invenstiranju katarskih firmi u Srbiji danas je sa delegacijom Katarskog državnog investicionog fonda "Katar holding" razgovarao ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić

Predstavnici investicionog fonda spremni su da investiraju u projekte u oblastima poljoprivrede, proizvodnje hrane, energetike, rudarstva i infrastrukture, ističući da je Srbija najpoželjnija destinacija za ulaganja u ovom delu Evrope.

U katarskoj delegaciji, pored članova Katarskog investicionog fonda, nalazili su se i predstavnici najveće državne kompanije iz oblasti agrara „Hašad fud", kao i druge najveće kompanije na Bliskom istoku iz oblasti energetike „QEWC".

Ljajić i šeik Fejsal Saud al Tani saglasisli su se bi trebalo intenzivirati kontakte između privrednika i iz ostalih oblasti, čiji će poslovni kontakti doprineti unapređenju bilateralne ekonomske saradnje i ukupne robne razmene.

Dogovoreno je da do jeseni ove godine budu potpisani međudržavni sporazumi o ekonomsko-tehničkoj saradnji i zaštiti investicija između Srbije i Katara.

Katar želi da ulaže u energetiku

Katarski investicioni fond objavio je da je zainteresovan za ulaganje u energetiku Srbije, a projekte će obelodaniti za mesec dana, saopštilo je Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine Srbije.

Predstavnici "Katar holdinga" i predstavnici "Hasad Fud"-a i energetske kompanije "QEWC" razgovarali su sa ministarkom energetike Zoranom Mihajlović o investicijama.

Na sastanku su, kako je saopšteno, kao projekti od strateškog značaja za Srbiju izdvojeni izgradnja RHE Bistrica i RHE Đerdap 3, i projekti gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske, koji bi trebalo da se realizuju u naredne tri godine, i podzemnog skladišta gasa Itebej.

Ministarka Mihajlović je istakla da je "Srbija mala zemlja, u ovom trenutku energetski nebezbedna, a prioritet Vlade Srbije i Ministarstva je energetska bezbednost".

Dogovorili su se da se u roku od mesec dana održi sastanak na kojem bi Katarski investicioni fond predstavio mogućnosti investiranja u energetiku Srbije.

Državni investicioni fond Katara je najavio da će sagledati sve ponuđene mogućnosti za unapređenje ekonomske saradnje sa Srbijom, saopštilo je Ministarstvo finansija i privrede.

Kako se navodi, na sastanku sa ministrom finansija i privrede Srbije Mlađanom Dinkićem, predstavnici tog fonda su naglasili da je, u ovom delu Evrope, Srbija poželjno mesto za investiranje.

Konstatovano je i da je neophodno uspostaviti kontakte privrednika dve zemlje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Katar zainteresovan za ulaganje u Srbiju

Izvor: RTS, 26.Jun.2013

Predstavnici katarskog investicionog fonda i državne energetske i poljoprivredne kompanije sastali se sa Rasimom Ljajićem, Zoranom Mihajlović i Mlađanom Dinkićem. Strana delegacija poručila da je Katar zainteresovan za investiranje u Srbiju...Na današnjim sastancima sa ministrom za spoljnu i unutrašnju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.