KG: Osmi dan protesta oružara

Izvor: B92, 30.Maj.2011, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KG: Osmi dan protesta oružara

Kragujevac -- Kragujevački oružari već osmi dan drže magacine gotovog oružja i municije pod kontrolom zahtevajući od nadležnih rešavanje nagomilanih problema u fabrici.

Predstavnici sindikata kažu da su razgovarali jedino sa ministrom rada Rasimom Ljajićem koji im je obećao pomoć u pregovorima sa predstavnicima Vlade.

Međutim, poziv za razgovor do danas nije stigao ni sindikatu, ali ni menadžmentu "Zastave oružje".

Radnici koji punih nedelju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana borave u magacinima gotovog oružja i municije kažu da ih najviše brine neizvesnost i smatraju da je neodgovorno to što vlast ne obraća pažnju na 2.000 ljudi u štrajku.

Sindikalni lider oružara Dragan Ilić kaže da nema mesta pričama da njihovi proizvodi nisu konkurentni i da za njih ne postoji tržište, te da upravo sa predstavnicima Vlade žele da nađu rešenje za fabriku i kada potražnja oružja zataji.

Situaciju prate naši sadašnji i potencijalni kupci, poslovni partneri i banke i ukoliko se ona uskoro ne promeni, rezultat će biti potpuna blokada rada fabrike, upozorava direktor „Zastave oružje" Rade Gromović. Ni on se ne slaže sa ocenom da za kragujevačko oružje ne postoji tržište, već je, kako kaže, reč o trenutnom zastoju.

Podsetimo, kragujevački oružari, koji su pre nedelju dana zauzeli magacine gotove robe, prošle srede su obustavili rad, i tako, po prvi put od kraja Drugog svetskog rata prekinuli proizvodnju oružja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.