Dodeljene povelje za građansku hrabrost

Izvor: RTS, 02.Feb.2010, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodeljene povelje za građansku hrabrost

Ministru rada i socijalne politike Srbije Rasimu Ljajiću i glavnom uredniku dnevnog lista "Danas" Zoranu Panoviću uručene "Povelje za građansku hrabrost Dragoljub Stošić".

"Povelja za građansku hrabrost Dragoljub Stošić" uručena je ministru rada i socijalne politike Srbije Rasimu Ljajiću i glavnom uredniku dnevnog lista "Danas" >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zoranu Panoviću. Nagradu dodeljuje Unija sindikata i Kuća pravde Strazbur.

"Povelja se dodeljuje za odgovornost za javno izgovorenu i napisanu reč", naveo je predsednik žirija Milovan Jovanović.

Jovanović je rekao da je ministar Ljajić od 2000. godine obavljao "najteže i najodgovornije, najneprijatnije i nezahvalnije poslove u državi", i kako je istakao, odoleo izazovima koje donose moć i vlast.

Panović je, po oceni žirija, nagradu zaslužio kao glavni i odgovorni urednik lista koji je na profesionalan i ozbiljan način objavljivao ono što druge reakcije nisu smele.

"Čast mi je da nagradu koja nosi ime čoveka koji je svoj život posvetio borbi za radnička, sindikalna i ljudska prava, što je i moj ideal", rekao je Ljajić.

Prema Panovićevim rečima nagradu je zaslužila čitava redakcija u kojoj, kao i u Srbiji, ima puno novinara hrabrijih od njega.

Povelja hrabrosti Dragoljub Stošić dodeljena je treći put, a prethodni dobitnici novinar Predrag Sarapa za 2007. godinu i predsednici Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać za 2008. godinu.

Povelja nosi ime osnivača Unije sindikata koji je preminuo 2007. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.