Devojčice dobijaju prevoz do škole

Izvor: B92, Tanjug, 02.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Devojčice dobijaju prevoz do škole

Niš -- Za tri devojčice iz sela Babin Kal, koje zbog problema sa prevozom nisu mogle da idu u školu, biće obezbeđen automobil, najavio je ministar Rasim Ljajić.

On je nakon priloga koji je u subotu emitovan na TV B92 juče posetio Babin Kal i sa porodicom Radenković razgovarao o tome šta im je potrebno. Dogovoreno je da porodica dobije automobil.

Posle osam godina borbe da njegova deca bez problema sa prevozom stignu do 10 kilometara udaljene škole, Ivan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radenković je goste iz Beograda dočekao sa nepoverenjem, ali je, kaže, ubrzo shvatio da neko zaista želi da pomogne.

"Ne mogu da vam objasnim, presrećan sam. Dobio sam još veću nadu u život i da će ovaj kraj da oživi. Svaka čast ministru Ljajiću što je čak iz Beograda došao da na licu mesta vidi problem”, rekao je Radenković.

Ljajić kaže da je u Babin Kal došao iz ličnih, ljudskih razloga, i da će učiniti sve da pomogne porodici Radenković.

"Nakon sto sam video prilog na B92, naprosto, kao čovek sam pogođen onim što sam video i čuo. Video sam jednu bistru i pametnu decu koja ne mogu nažalost da se školuju, ne svojom krivicom”, kazao je Ljajić.

"Ono što možemo da uradimo jeste da obezbedimo jedno vozilo za porodicu Radenkovic, gorivo i na proleće verovatno i vozača koji će ih voziti u školu”, najavio je on.

Marija, Ivana i Milica na početak školske godine čekaju već tri meseca, jer je opština odustala od toga da im obezbedi prevoz do škole, a autobus u Babin Kal dolazi samo dva puta nedeljno.

Kada dobiju obećani auto, u školu ce ih svaki dan voziti njihov otac.

"Za njih puno znači. Deca vole da uče, da se nadmeću i siguran sam biće najbolja u razredima”, očekuje Radenković.

Ministar Ljajić kaže da za sve koji mogu da pomognu poseban motiv treba da bude to što je ovo jedno od retkih sela u kojima uopšte i ima dece.

Radenkovići iščekuju njegov ponovni dolazak do kraja nedelje, kada će dobiti automobil i mogućnost da njihova, kao i ostala deca redovno idu u školu.

Za Milicu, koja je trebalo da ove godine krene u prvi razred, to će biti prvi školski dan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.