700.000 siromašnih u Srbiji

Izvor: S media, 17.Nov.2009, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

700.000 siromašnih u Srbiji

Ministar rada i socijalne politike Rasim Ljajić izjavio da je u Srbiji izmedju 675.000 i 700.000 ljudi siromašno i najavio donošenje novog zakona u poboljšanju njihovog položaja.

Ljajić je rekao da je postojećim zakonom, koji je star 18 godina, sada obezbedjena podrška za oko 163.000 korisnika precizirajući da će se novim pravnim aktom biti obuhvaćeno njih oko 230.000.

On je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novi zakon neće moći da se primenjuje u idućoj godini zbog nedostatka sredstva, ali je izrazio očekivanje da će od 1. januara 2011. godine početi da se primenjuje Zakon o socijalno zaštiti kojim će biti omogućena podrška većem broju siromašnih, ističući da to "nije politički već životni zakon".

Ljajić je rekao novinarima u pauzi skupa "Podrška sprovodjenju stratregije razvoja socijalne zaštite u Srbiji" da je broj siromašnih porastao u uslovima svetske ekonomske krize i da se planira proširenja kruga onih kojim će biti obezbedjena pomoć države.

Po njegovim rečima, izradjen je nacrt novog pravnog akta koji će biti upućen na sveobuhvatnu javnu raspravu kako bi dobili predlozi i sugestije.

Ljajić se zahvalio vladama Velike Britanije i Norveške koje su, od 2006. godine podržale sprovodjenje reformi u oblasti socijalne zaštite sa oko 4,5 miliona evra.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.