Izvor: RTS, 07.Feb.2021, 19:56

Kako je nastala predstava "Za sada je sve OK" otkrivaju u Kruševačkom pozorištu

Autorski projekat "Za sada je sve OK" Nataše Rajković, dramaturškinje iz Zagreba, beogradske rediteljke Snežane Trišić i glumaca kruševačkog pozorišta, prva je ovogodišnja premijera u gradu pod Bagdalom. Zbog ograničenog broja gledalaca na stotinu, premijera je odigrana tri večeri zaredom. U Kruševcu su i pored vanrednog napora zadovoljni. Karte su rasprodate, a publika se vratila u pozorište.
Situacija izazvana pandemijom može se posmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao kriza ali i šansa za pomake, kako u stvaralaštvu, tako i u privatnom i profesionalnom životu. To je i najveći potencijal predstave, nastajale na vrhuncu epidemije u formi onlajn radionice.

"Meni je žao što nije bio neko da snima od početka rada, da radi dokumetarac o tome kako je nastala predstava. Da nemate tekst, da imate samo samo ideju. Krenuli smo od nule, ništa, krećemo polako, malo teksta, krećemo improvizacije", ispričao je Dejan Tončić, glumac Kruševačkog pozorišta.
"Imali smo domaće zadatke, malo smo istraživali, svi smo pisali, bavili se svim tim temama. Ima dosta tu tog autorskog, pomalo i ličnog. I u tom smislu sve je to vrlo specifično za igru, ima tu dokumentarno-igranu u formu", reka je Biljana Nikolić, glumica Kruševačkog pozorišta.
Sa rediteljkom se uživo radilo jedan na jedan. Kompletan ansambl sastao se uoči predstave da ispriča priču o svakodnevici međuljudskim, profesionalnim i intimnim odnosima. O ljudima koji su se posebno u vreme korone zaglavili u problemima, ispraznili, umorili. Tu su...
"Zatim neki ljudi koji mogu izazivati bolest i odnosi, a i oni koji mogu biti lekoviti.  Uopšte na koji način se mi borimo sa bolestima i sa različitim vrstama bolesti", rekla je Snežana Trišić, rediteljka.
Nije se odustalo ni od tradicionalne "Kruške" Festivala dečijih pozorišta Srbije, koji će obradovati najmlađe tokom predstojećeg praznika.
"Svih ovih nedelja kada smo igrali te predstave za decu, sala je bila puna. U smislu koliko možemo da prodamo. Stotinak klinaca je svakako iz nedelje u nedelju dolazilo i gledalo. Tako da verujem da taj festival će i ove godine biti posećen i da već sada vlada veliko interesovanje za njega", kaže Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.
Na repertoaru su predstave četiri gostujuća i jedna matičnog teatra. S obzirom da je broj karata ograničen, a interesovanje veliko, igraće se u dva ili tri termina dnevno.
Pogledaj vesti o: Prva šansa,   Kruševac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.