IZ NIS-A ODLAZI JOŠ 1.000 RADNIKA

Izvor: Kurir, 06.Maj.2011, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ NIS-A ODLAZI JOŠ 1.000 RADNIKA

BEOGRAD - Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je danas da ta kompanija ima izdvojen novac za dobrovoljni odlazak 1.000 zaposlenih u ovoj godini kroz socijalni program.

Kravčenko je novinarima kazao da NIS trenutno ima oko 9.000 zaposlenih i da bi trebalo da se nastavi smanjenje broja zaposlenih i podmlađivanje radne snage.

Prosečna starost zaposlenih u NIS-u je 47 godina, a prosek u svetskim kompanijama je oko 38 godina, kazao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
Kako je dodao, NIS planira da koristi program za zapošljavanje mladih "Prva šansa" u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i da angažauje mlade stručnjake sa fakulteta.

Kravčenko je podsetio da prema socijalnom programu zaposleni u NIS-u koji se opredele za dobrovoljni odlazak dobijaju 750 evra po godini radnog staža i da je u februaru 2009. kada je Gaspromnjeft preuzeo NIS u kompaniji bilo oko 16.000 zaposlenih.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.