Industrijski muzej u Novom Sadu

Izvor: RTS, 05.Maj.2011, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Industrijski muzej u Novom Sadu

Srbija dobila prvi industrijski muzej. Muzej se nalazi u poslovnoj zgradi NIS-a u Novom Sadu. Muzejska postavka svedoči i o razvoju Jugoslavije posle Drugog svetskog rata.

U Poslovnom centru Naftne industrije Srbije otvoren je Muzej naftne industrije Srbije, što je, kako je rečeno, prvi industrijski muzej u Srbiji.

Generalni direktor "NIS-a" Kiril Kravčenko rekao je na otvaranju da ta kompanija ima za cilj i da sačuva svoju istoriju i tradiciju.

Eksponati >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji su izloženi u muzeju svedoče o istoriji kompanije, kao i o načinu poslovanja u svim njenim segmentima, od proizvodnje, preko prerade do prometa.

Izložene su fotografije, dokumenti, planovi, objekti. Među eksponatima su i stari aparat za točenje goriva i deo cevi s rafinerijskog postrojenja koje je bombaradovano u vazdušnoj kampanji NATO-a protiv Srbije, 1999. godine.

Muzejska postavka svedoči i o razvoju Jugoslavije posle Drugog svetskog rata, kao i o razvoju energetike, kao jedne od najvažnijih privrednih grana u zemlji.

Na otvaranju muzeja prikazani su i arhivski filmovi iz dokumentacije "NIS-a", a nastupio je i hor NIS-Naftagasa "Spomenak", koji je izveo "naftašku himnu".

Muzej će biti otvoren za posetioce četvrtkom od 10 do 16 sati, a ostalim radnim danima posete će se organizovati uz prethodnu najavu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavak suđenja Kepiru u Budimpešti, iznošenje odbrane

Izvor: Blic, 06.Maj.2011, 11:50

BUDIMPEŠTA - U Budimpešti se danas nastavilo suđenje oficiru mađarske žandarmerije tokom Drugog svetskog rata, Šandoru Kepiru, optuženom za učešće u ratnom zločinu u Novom Sadu 1942. godine...Kepiro danas, drugog dana suđenja, izlaže svoju odbranu...Kepiro je juče odbacio sve navode iz...

Nastavak na Blic...

NIS će proizvoditi i - struju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Maj.2011

BEOGRAD -..Naftna industrija Srbije (NIS) planira da započne proizvodnju struje u okviru strategije svog razvoja do 2020. godine, izjavio je danas generalni direktor Kiril Kravčenko...On je novinarima kazao da je strategijom predviđeno da NIS ne bude samo naftna kompanija, već energetska koja će...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Akcije NIS-a vrede više nego što to pokazuje Berza

Izvor: Blic, 06.Maj.2011

Cena akcija Naftne industrije Srbije na Beogradskoj berzi ne odražava vrednost ove kompanije jer je domaća berza mala i nema ozbiljne strane investitore. Prava vrednost deonica je veća - rekao je Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a...Trenutna cena deonica NIS-a je 514 dinara...Kravčenko je...

Nastavak na Blic...

Kravčenko: NIS bi trebalo da izađe na svjetsku berzu

Izvor: Capital.ba, 06.Maj.2011

BEOGRAD, Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko izjavio je danas da bi, prema mišljenju uprave tog preduzeća, dio akcija te kompanije trebalo da se nađe na nekoj od svjetskih berzi. 'Sadašnja cijena akcija NIS-a na Beogradskoj berzi ne odslikava pravu vrijednost kompanije zbog...

Nastavak na Capital.ba...

Izdvojen novac za odlazak 1.000 zaposlenih iz NIS-a u 2011.

Izvor: Studio B, 06.Maj.2011

Generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko izjavio je da ta kompanija ima izdvojen novac za dobrovoljni odlazak 1.000 zaposlenih u ovoj godini kroz socijalni program...Kravčenko je novinarima kazao da NIS trenutno ima oko 9.000 zaposlenih i da bi trebalo da se nastavi smanjenje broja...

Nastavak na Studio B...

IZ NIS-A ODLAZI JOŠ 1.000 RADNIKA

Izvor: Kurir, 06.Maj.2011

BEOGRAD - Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je danas da ta kompanija ima izdvojen novac za dobrovoljni odlazak 1.000 zaposlenih u ovoj godini kroz socijalni program...Kravčenko je novinarima kazao da NIS trenutno ima oko 9.000 zaposlenih i da bi trebalo da se...

Nastavak na Kurir...

Kravčenko: NIS će proizvoditi struju?

Izvor: Economy.rs, 06.Maj.2011

Generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko izjavio je danas da ta kompanija u narednih deset godina neće biti samo naftna već energetska kompanija koja će proizvoditi električnu energiju iz gasnih elektrana i proizvode iz naftno hemijskog sektora.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.