ČETIRI MOGUĆA ISHODA: Šansa za Srbiju, Albanci prekršili pravilnik UEFA!

Izvor: HotSport.rs, 15.Okt.2014, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ČETIRI MOGUĆA ISHODA: Šansa za Srbiju, Albanci prekršili pravilnik UEFA!

UEFA još nije saopštila kada se može očekivati epilog prekinute utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je gotovo izvesno da su moguća samo četiri scenarija. 
FOTO: STARSPORT

Prva mogućnost je da UEFA, ukoliko se utvrdi da Albanci snose krivicu za incidente, dodeli pobedu Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali i u suprotnom slučaju da trijumf za „zelenim stolom“ pripiše gostima u slučaju da se utvrdi da je Srbija, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << kao domaćin odgovorna za incidente.
Treća varijanta je da se meč odigra na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, sa ili bez publike, dok je poslednja četvrta opcija da se utakmica ponovi u Beogradu, ali pred praznim tribinama.
Uz sve navedene mogućnosti UEFA može da odredi i novčane kazne, koje redovno idu uz incidente kao što je bio na stadionu Partizana.
Ključna stavka u ovom slučaju biće izveštaj delegata utakmcice Harija Bina iz Holandije, ali i specijalnog izveštača UEFA.
Povoljna okolnost po Srbiju je što je istekla dvogodišnja uslovna kazna, koju je imala zbog incidenata u Ðenovi na meču protiv Italije.
Takođe, na ruku Srbiji ide i član 14 Disciplinskog pravilnika UEFA, u kojem stoji da je „zabranjena politička propaganda i bilo koje izražavanje sličnih stavova“, a upravo je zastava takozvane Velike Albanije inicirala incidente na stadionu Partizana.
Srbija kao domaćin i organizator utakmice će odgovarati zbog utrčavanja navijača na teren, paljenja baklji i ubacivanja tvrdih predmeta.
hotsport.rs/tanjug
Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

VESTI IZ BRAZILA: Dante postaje Nemac!


BROJI SITNO DO POVRATKA: Suarezu uručena Zlatna kopačka, Real u mislima


ALBANSKI FUDBALERI: Kao da smo bili u ratnoj zoni, a nikog da nas brani!





Pogledaj vesti o: Prva šansa,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.