Zajednički program za inkluziju u Prokuplju

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Mar.2018, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednički program za inkluziju u Prokuplju

U okviru Zajedničkog programa za inkluziju koji finansira Švajcarska agencija za saradnju i razvoj, volonteri Crvenog krsta posetili su Osnovnu školu za decu sa smetnjama u razvoju „Sveti Sava“ u Prokuplju.

-Naši voloneri dva puta nedeljno organizuju radionice u ovoj školi, u okviru programa koji je namenjen deci sa smetnjama u razvoju. Trudimo se da im kroz igru i druženje približimo razne teme, kao što su prva pomoć, zdravstvena preventiva i >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << mnoge druge, s ciljem da im pomognemo da razvijaju svoje mentalne i fizičke sposobnosti, rekla je koordinator ovog projekta, Marija Lazić.

Program namenjen deci sa smetnjama u razvoju sprovodi se već 15 godina i ove godine juna meseca se završava. Zahvaljujući svojim volonterima,

Crveni krst Prokuplje uspešno je sproveo sve programske aktivnosti, namenjene obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju i pomogao da se ona osećaju kao ravnopravni članovi društvene zajednice.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.