Za sada nema oštećenja na pšenici i drugim ozimim kulturama

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jan.2018, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sada nema oštećenja na pšenici i drugim ozimim kulturama

Jutarnji mrazevi i više dnevne temperature, neuobičajne za ovo doba godine, za sada ne nanose štetu zasejanim ozimim kulturama, izjavila je savetodavac u Poljoprivredno stučnoj službi Prokuplje Snežana Jović.

-Nakon obilaska terena ustanovili smo da na listovima pšenice, ječma i tritikale, koji su tokom jesenje setve na području prokupačke opštine zasejani na površini od oko 2.900 hektara, nema žutila lišća niti siptoma bilo kakve bolesti, izjavila >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << je ona.

Prema njenim rečima na velike temperaturne oscilacije osetljive su parcele posejane lucerkom, graškom i grahoricom.

-Od izmrzavanja ozime kulture najbolje štiti snežni pokrivač, rekla je Snežana Jović i dodala da oni svakodnevno prate stanje na terenu i da će o eventualnim promenama na zasejanim površinama blagovremeno informisati poljoprivrednike.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.