U Prokuplju opet osnovana Turistička organizacija, za direktora izabran penzioner

Izvor: JužneVesti.com, 16.Okt.2019, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Prokuplju opet osnovana Turistička organizacija, za direktora izabran penzioner

Na sednici prokupačke Skupštine, koja je i ovoga puta prošla bez opozicije koja bojkotuje rad, vladajuća većina formirala je Turističku organizaciju. Nastavljena je i praksa imenovanja penzionera na javnim funkcijama, pa je i za v. d. direktora novoformirane Turističke organizacije izabran Simon Simonović, naprednjak, 43-godišnji penzionisani vojni invalid.

Turistička organizacija imaće, kako je rečeno na sednici, 5 zaposlenih, a njeno sedište biće u pešačkoj zoni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u centru grada. Inače, Prokuplje je već imalo ovu organizaciju do sredine 2015. godine, ali je ona, upravo odlukom tadašnje većine odbornika okupljenih oko SNS-a ugašena, a sedmoro radnika prebačeno je u Turističko-sportsku organizaciju.

Novoizabrani v. d. direktor je inače u penziji od 2015. godine, a u prethodnom periodu je bio i direktor lokalne televizije. Kaže da će raditi na promociji grada i svih potencijala, kao i da nema ograničenja zbog činjenice da je postao funkcioner kao penzionisani vojni invalid.

Jedino sam nesposoban za vojnu službu i ne mogu se vratiti vojsci. Po važećem zakonu mogu da radim bilo koji državni, privatni, samostalni posao. Ne mogu da utičem na visinu radnog staža i dobijene invalidnine, ali mogu da radim na bilo kojoj funkciji - rekao je Simonović.

Izbor Simonovića kao penzionera na javnu funkciju samo je praksa koja se nastavlja od strane prokupačke gradske vlasti.

Pored njega, visokopozicionirani penzioner u gradskoj vlasti je bivši policajac Milovan Vučićević koji se nalazi na mestu pomoćnika gradonačelnika, a iz redova penzionera je i gradska većnica zadužena za kulturu Milica Erić.

Kolege po mirovini sede i u nekim direktorkim foteljama javnih ustanova, pa je tako v. d. direktor Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje penzioner Milisav Brajković, a v. d. direktor bivše gradske Direkcije koja je blokirana takođe je bio penzioner Zoran Radovanović.

Da gradska vlast brine da dodatno zbrine svoje penzionere pokazuje i ne mali broj njih koji sede po brojnim upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeća i ustanova u gradu.

Inače, Zakon ne sprečava penzionere da obavljaju funkcije, a njihovo angažovanje reguliše se posebnim ugovorima.
Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.