Srpski burek iz Gornje Trnave osvojio SAD, traže ga i Nemci i Arapi

Izvor: NiskeVesti.rs, 30.Jan.2016, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski burek iz Gornje Trnave osvojio SAD, traže ga i Nemci i Arapi

Srpski burek od prošle jeseni prodaje se i na američkom tržištu. Porodična pekara iz Gornje Trnave prva je iz Srbije isporučila ovaj specijalitet preko okeana.

Prve vekne hleba porodica Jevtović iz Gornje Trnave kod Prokuplja pravila je davne 1942. godine od brašna koje je mleo vodenični kamen.
Danas treća generacija naslednika u modernoj pekari godišnje proizvode i do stotinu tona pekarskih proizvoda. Uz primenu savremene tehnologije, kažu, ne odustaju od tradicionalnog recepta.
Opširnije na Vesti Online

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Srpski burek osvojio SAD, traže ga i Nemci i Arapi

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Jan.2016

Srpski burek od prošle jeseni prodaje se i na američkom tržištu...Porodična pekara iz Gornje Trnave prva je iz Srbije isporučila ovaj specijalitet preko okeana...Prve vekne hleba porodica Jevtović iz Gornje Trnave kod Prokuplja pravila je davne 1942. godine od brašna koje je mleo vodenični kamen...Danas...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.