Prokuplje na ulazu u francuski grad Epon

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Jul.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Prokuplje" na ulazu u francuski grad Epon

Skupština opštine Epon donela je odluku da na ulazu i izlazu iz tog francuskog grada pored natpisa Epon na tabli stoji i ime Prokuplja, rekli su u Prokuplju predstavnici tog francuskog grada sa kojim je srpski grad pobratimljen.

Gradonačelnik Prokuplja Aleksandar Simonović, koji je u ponedeljak primio delegaciju Epona, rekao je Agenciji Beta >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << daje "prijateljstvo francuskog i srpskog naroda neraskidivo i datira još iz vremena Prvog svetskog rata kada su se francuski vojnici zajedno sa srpskim borili za slobodu Srbije".

"Očekujemo da delegacija grada Prokuplja prisustvuje svečanom postavljanju novih dvojezičnih tabli u Eponu", kazao je Anri Bezar, većnik zadužen za saradnju sa Prokupljem.

On je podvukao da su za realizaciju ove ideje o francusko srpskim natpisima na tablama, zaslužni gradonačelnik Epona Gi Miler, njegov zamenik Ivica Jović, poreklom Prokupčanin i Pjer Tranije, praunuk generala Šarla Tranijea, koji je komandovao francuskom konjicom prilikom oslobađanja Prokuplja u Velikom ratu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Na tabli Epona, na ulazu u ovaj francuski grad pisaće i "Prokuplje"

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2019

U znak velikog prijateljstva i dobrih odnosa, Skupština francuskog Epona, inače grada pobratima sa Prokupljem, donela je odluku da na tablama na ulazu i izlazu iz grada pored njegovog imena piše i "Prokuplje". Ova ideja, po rečima Francuza koji su boravili u Prokuplju tokom gradske slave Sveti Prokopije,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.