Prokuplje domaćin međunarodnog skupa istoričara o zločinima bugarske vojske

Izvor: JužneVesti.com, 28.Nov.2019, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prokuplje domaćin međunarodnog skupa istoričara o zločinima bugarske vojske

Povodom 75 godina od oslobođenja Prokuplja u Drugom svetskom ratu, Narodni muzej Toplice od 29. novembra do 1. decembra organizuje naučni skup na temu "Ratni zločini bugarske vojske na jugu Srbije“. Ovo je treći naučni skup na ovu temu, a okupiće znamenite istoričare iz Niša, Kraljeva, Novog Sada, Zaječara, Sombora, kao i istoričare iz Bugarske.

Direktor Muzeja Darko Žarić kaže da se radi o >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << važnom skupu znamenitih istoričara koji će još jednom ponoviti svoja saznanja i istorijske podatke o zločinima bugarske vojske u Drugom svetskom ratu.

Osim već pobrojanih učesnika, skupu će prisustvovati i direktor Narodnog muzeja Vojvodine Drago Njegovan. Tokom trajanja ovog događaja, svoj rad na temu zverstva bugarskih vojnika široj javnosti će predstaviti i književnik iz Toplice Ivan Ivanović, koji će govoriti o svom ocu Božidaru Ivanoviću, u to vreme komandantu Prve topličke brigade Kraljevine Jugoslavije – kaže Žarić.

Organizaciju ovog događaja podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Sekcija istoričara Muzejskog društva.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Vojska Srbije

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.