Prokuplje: Konkurs iz oblasti tekstilnog modnog dizajna i savremenog odevanja

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Mar.2021, 16:36

Prokuplje: Konkurs iz oblasti tekstilnog modnog dizajna i savremenog odevanja

U saradnji sa učenicima obrazovnog profila “Modelar odeće“, Tehnička škola „15. maj“ u Prokuplju raspisala je prvi nagradni konkurs iz oblasti tekstilnog modnog dizajna i savremenog odevanja. Svoje radove na ovaj konkurs mogu da šalju samo učenici osmih razreda osnovnih škola.

Cilj konkursa je da učenici završnih razreda osnovnih škola kroz crtanje i slikanje prikažu svoje radove, odnosno odevne predmete na način na koji oni doživljavaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << savremene modne trendove. Želja nam je da motivišemo što veći broj dece i nastavnika likovne kulture da svojim idejama, kreacijama i maštom prikažu viziju mode u sadašnjem i budućem vremenu, izjavila je direktor Tehničke škole „15. maj“ Biljana Milenković i dodala da će najbolji radovi biti nagrađeni.

Prema propozicijama na konkurs mogu učestvovati samo učenici osmih razreda, a izbor tema modnih kreacija je slobodan. Učenici mogu poslati najviše tri rada u različitim likovnim tehnikama.

Prema rečima direktora škola radovi moraju biti originalni i rađeni samostalno i ne smeju biti ranije izlagani na drugim likovnim konkursima i izložbama.

Odabrani i nagrađeni učenički radovi postaće deo školske kolekcije.

Konkurs za prispeće radova traje od 15. marta do 2. aprila ove godine.

Bliže informacije o konkursu učenici i profesori likovne kulture mogu dobiti od nastavnice stručnih predmeta Gordane Vukajlović na broj telefona 062/ 8824234.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Prvi maj

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.