Priština zabranila rukometašima iz Prokuplja da igraju u Zubinom Potoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priština zabranila rukometašima iz Prokuplja da igraju u Zubinom Potoku

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere "Crvene zvezde" da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba "Topličanin" iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom "Mokrom Gorom", saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Ističe se da reč o očiglednoj nameri da se srpski sport potpuno progna sa Kosova i Metohije, a našim klubovima i timovima u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pokrajini da budu domaćini sportskih manifestacija.

U Zubinom Potoku je trebalo da bude odigran, ne revijalni meč, već utakmica u okviru redovnog takmičenja rukometne Super B lige Srbije, koje je u prošlosti bilo bez ikakvih problema organizovano na području Kosova i Metohije, navodi se saopštenju.

Priština po svemu sudeći, kako se naglašava, namerava da izolovanjem Srba na Kosovu i Metohiji izvrši pritisak i na naš narod u pokrajini i na Beograd.

"Na ovaj način se, međutim, ne može iznuditi ni politička kooperativnost Srba na terenu, kao ni popustljivost Beograda".

Kancelarija za KiM apeluje na predstavnike međunarodne zajednice koji su, odmah po završetku parlamentarnih izbora na Kosovu i Metohiji, počeli da pozivaju na nastavak dijaloga Beograda i Prištine, da imaju na umu da su barijere i zabrane za ljude i robu u suprotnosti sa samim duhom dijaloga, i da razgovora ne može biti dok god Priština manifestuje nasilje.

"Srbija će učiniti sve da međunarodne sportske organizacije budu detaljno informisane o anticivilizacijskom i antisportskom delovanju Prištine", kaže se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Prokuplje,   Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Priština zabranila utakmicu i rukometašima

Izvor: RTS, 10.Okt.2019

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere Crvene zvezde da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba Topličanin iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastanu sa domaćinom Mokrom Gorom, saopštila je Kancelarija za KiM. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.