Kosovska policija zabranila ulazak na KiM prokupačkim rukometašima

Izvor: JužneVesti.com, 10.Okt.2019, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovska policija zabranila ulazak na KiM prokupačkim rukometašima

Uz objašnjenje da im dokumenta nisu validna i da ne mogu da uđu na teritoriju Kosova, ekipa Rukometnog kluba Topličanin, juče je po drugi put za prethodnih deset dana vraćena sa administrativnog prelaza sa Kosovom i Metohijom. Oni su krenuli ka Zubinom Potoku, gde je trebalo da se odigra zaostala utakmica drugog kola Super B rukometne lige sa ekipom Mokra Gora iz Zubinog Potoka.

Sportski direktor prokupačkog kluba Ljubiša Milosavljević kaže da su carinici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i kosovska policija na prelazu Brnjak bili korektni, ali da nisu dozvolili ulaz na teritoriju Kosova.

Nisu ulazili u priču zašto, samo su nam rekli da nam dokumenta nisu ispravna i da ne možemo dalje, te da se okrenemo i vratimo put Srbije. Ovo je drugi put za 10 dana da naša ekipa pokušava da uđe na prostor Kosova i Metohije, ali bez uspeha. Prvi put smo vraćeni sa prelaza Merdare, a sada i sa Brnjaka – rekao je Milosavljević.

Kaže da je zasad neizvesno odigravanje ove prvenstvene utakmice, ali napominje da postoje indicije da će se ona odigrati tokom naredne nedelje u Prokuplju.

Inače, tokom jučerašnjeg dana, osim rukometaša iz Prokuplja, ulaz na teritoriju Kosova i Metohije kosovska policija nije dozvolila ni fudbalerima Crvene Zvezde, koji su trebali da odigraju utakmicu fudbalskog Kupa Srbije sa ekipom FK Trepča.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Priština zabranila rukometašima iz Prokuplja da igraju u Zubinom Potoku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019

Priština je, nakon što je onemogućila fudbalere "Crvene zvezde" da igraju utakmicu u Zvečanu, zabranila i igračima Rukometnog kluba "Topličanin" iz Prokuplja da se u Zubinom Potoku sastane sa domaćinom "Mokrom Gorom", saopštila je danas Kancelarija za Kosovo i Metohiju...Ističe se da reč o...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.