O privođenju opozicionara u Prokuplju u izbornoj tišini - policija ćuti

Izvor: JužneVesti.com, 16.Dec.2023, 18:37

O privođenju opozicionara u Prokuplju u izbornoj tišini - policija ćuti

Tri kandidata za odbornike Skupštine Grada Prokuplja, među kojima je bio i predsednik Gradskog odbora Demokratske strane Slaviša Momčilović, policajci su legitimisali i zadržali preko sat vremena zbog toga što su prekršili predizbornu tišinu. Iz koalicije "Srbija protiv nasilja Prokuplje" demantuju da su vodili izbornu kampanju u toku tišine i ističu da je u pitanju pokušaj zastrašivanja. Prokupačka policija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nije odgovorila na pitanja novinara Južnih vesti.

Nenavodeći imena ostalih kandidata "Srbija protiv nasilja Prokuplje", iz ove koalicije ističu da su oni neosnovano zadržani, te dodaju da nakon što su policajcima tražili da obrazlože razloge zbog kojih ih legitimišu, dobili odgovor da su prekršili predizbornu tišinu, iako, kako tvrde nikakvih dokaza nije bilo. Zbog toga smatraju da su pretrpeli vid zastrašivanja i pritiska zbog toga što će učestvovati na izborima.

Obaveštavamo javnost da su potpuno neosnovano tri kandidata za odbornike Skupštine Grada Prokuplja na izbornoj listi "Srbija protiv nasilja Prokuplje", predloženi od strane Demokratske stranke, uključujući i drugog na listi, predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke u Prokuplju Slavišu Momčilovića zaustavljeni, legitimisani i zadržani preko sat vremena od strane službenika Policijske uprave u Prokuplju, uz nekorektno i agresivno ponašanje jednog od njih - kažu iz koalicije.

Dok peluju na nadležne organe da se drže Zakona i pravila službe, kojima će biti omogućeno sprovođenje izbornog procesa, iz prokupačke policije novinarima Južnih vesti nisu odgovorili na pitanja da li su kanditati opozicije zaustavljeni i ukoliko jesu zbog čega su zaustavljeni.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.