Na teniskom turniru u Prokuplju oko 60 takmičara iz celog sveta

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2021, 16:12

Na teniskom turniru u Prokuplju oko 60 takmičara iz celog sveta

Srpska teniserka Dušica Popovska i teniser iz Slovačke Leon Sloboda, pobednici su ovogodišnjeg, 14. po redu Međunarodnog teniskog turnira "Prokuplje open 2021" za dečake i devojčice do 12 godina, koji se ove nedelje organizovao na terenima Teniskog kluba Topličanin. Turnir se igrao u u okviru Tennis Europe Junior Tour, a teniseri su nastupali na 5 teniskih terena sa šljakom.

Direktor Teniskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kluba Topličanin i jedan od organizatora Žika Manić kaže da se radi o veoma jakom turniru koji okupio sve talente teniskog sporta iz Srbije, kao i iz zemalja Evrope.

Na turniru je nastupilo oko 60 takmičara iz celog sveta, najviše iz Evrope i to iz 12 zemalja, među kojima su Rusija, Belorusija, Kazahstan, Francuska, Mađarska, Bugarska, Crna Gora, Makedonija i najviše iz Srbije, a među takmičarima se našla i jedna mlada teniserka iz Indije - rekao Manić.

Kako je naglasio, radi se o veoma reprezentativnom turniru poznatom širom sveta na kome su ranije po prvi put nastupili sada vrsni svetski teniseri, među kojima su Momir Kecmanović, trenutno 50. na svetskoj rang listi i reprezentativke Srbije Ivana Jorović i Olga Danilović.

Manić dodaje da se po ovom turniru prepoznaje prokupački Teniski klub i očekuje da će neko od ovogodišnjih učesnika u budućnosti izrasti u vrhunskog tenisera, ali i da će se rado sećati nastupa u Prokuplju.

On je najavio krajem juna i početak prvog od 2 međunarodna ženska fjučers turnira čiji je nagradni fond na svakom po 15.000 dolara.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.