Miroslav Antović izabran za novog gradonačelnika Prokuplja, odbornici SSP izašli sa sednice, POKS-NADA uzdržani..

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Feb.2024, 18:00

Miroslav Antović izabran za novog gradonačelnika Prokuplja, odbornici SSP izašli sa sednice, POKS-NADA uzdržani..

Na sednici Skupštine Grada Prokuplja održanoj 9. februara, drugoj po redu u novom sazivu, izabran je novi gradonačelnik sa mandatom od četiri godine.Na predlog Srpske napredne stranke (SNS), koja ima većinu u lokalnom parlamentu, Miroslav Antović inače bivši zamenik, je izabran za novog gradonačelnika najveće grada u Toplici.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << />Na sednici Skupštine Grada Prokuplja, koja je bila druga po redu u novom sazivu, donete su važne odluke o lokalnoj administraciji i rukovodstvu grada.

Na predlog Srpske napredne stranke (SNS), koja ima većinu u lokalnom parlamentu, Miroslav Antović je izabran za novog gradonačelnika sa mandatom od četiri godine. Antović, diplomirani master demograf, preuzeo je vođenje grada sa ciljem nastavka i unapređenja programa i projekata započetih u prethodnom periodu.

Antović iz Srpske napredne stranke izabran je za novog gradonačelnika sa podrškom većine od 39 od 48 prisutnih odbornika.

Većinu su činili odbornici SNS-a i Socijalističke partije Srbije, dok su Demokratska stranka bili protiv izbora. Odbornici sa liste Stranke slobode i pravde napustili su salu tokom glasanja, dok su odbornici Zavetnika i Poks-Nada bili uzdržani.

Za zamenika gradonačelnika izabran je dr Marko Kostadinović, koji je po struci stomatolog. Takođe, formirano je novo Gradsko veće koje će raditi na razvoju grada u narednom periodu. Članovi Gradskog veća su Snježana Lukić Rakočac, Ivan Petrović, Ana Radojević Lazić, Dejan Živković, Vladica Mladenović, Aleksandar Petković, Dobrila Ranđelović, Simon Simonović i Marko Simić.

Novi gradonačelnik, Miroslav Antović, istakao je dostignuća prethodne administracije i planove za budućnost grada. Posebno je naglasio važne projekte kao što su izgradnja Zdravstvenog centra, novog vrtića i pijace, kao i renoviranje škola. Njegov govor sa skupštinske govornice bio je prilika da se podsete građani na postignute rezultate i da se najave nove investicije koje će dodatno unaprediti kvalitet života u Prokuplju.

Međutim, bilo je i reagovanja i primedbi opozicionih odbornika. Predsednik Privremenog organa grada Prokuplja, Milan Aranđelović, odgovorio je na ove kritike ističući podršku koju je SNS dobio na prethodnim izborima. Naglasio je da je izbor novog rukovodstva grada odraz volje građana, te da je ovo dobra prilika da se nastavi sa kvalitetnim programima i projektima.

Na trećoj sednici Skupštine Grada Prokuplja, koja je takođe održana 9.februara, doneto je rešenje o prestanku mandata direktora Turističke organizacije Grada Prokuplja, Simona Simonovića. Za njegovog naslednika izabran je Milan Aranđelović, koji je do sada obavljao funkciju predsednika Privremenog organa grada Prokuplja. Ova odluka deo je promena u rukovodstvu grada, koje je usledilo nakon izbora novog gradonačelnika i formiranja novog Gradskog veća. Takođe, usvojena je odluka o raspisivanju javnog konkursa za izbor direktora Javnog preduzeća za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja, kao i Javnog komunalnog preduzeća "Gradski vodovod".

Ove odluke su koraci ka formiranju nove upravljačke strukture u Prokuplju, koja će imati zadatak da sprovede planove za razvoj grada i unapređenje životnih uslova građana.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.