Hapšenja zbog krađe vojnog goriva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Dec.2011, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hapšenja zbog krađe vojnog goriva

PROKUPLJE -

Zajedničkom akcijom Vojnobezbednosne agencije Ministarstva odbrane, Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu i Višeg tužilaštva u Prokuplju danas je privedeno 12 lica osumnjičenih da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa krađom goriva iz skladišta "Umac" u blizini Prokuplja.

Ovo je deo šire akcije koju Ministarstvo odbrane u poslednje vreme sprovodi na presecanju kriminalne delatnosti u Vojsci Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Ministarstvu odbrane, kojom se nanosi velika materijalna šteta budžetu Republike Srbije.

Privođenje je rezultat intenzivne akcije Vojnobezbednosne agencije, koja je otpočela nakon što je u skladištu "Umac", 11. februara ove godine, otkriveno da nedostaje veća količina goriva.

Analizama je ustanovljeno da tlo i voda u okolini skladišta nisu zagađeni. Sa ciljem utvrđivanja okolnosti u kojima je došlo do ovog vanrednog događaja, u razjašnjavanje slučaja, osim VBA, uključeni su i Vojna policija i nadležni organi pravosuđa.

U okviru mera odobrenih od Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, primenom savremenih operativno-tehničkih sredstava i metodologije, VBA je u potpunosti dokumentovala delatnost zloupotrebe službenog položaja i otkrila da je jedan deo goriva nestao krađom.

U akciji je privedeno deset pripadnika Vojske Srbije iz skladišta "Umac" i dva civila iz Prokuplja. Reč je o Zoranu Đondoviću, zastavniku, i Daliboru Mariću, starijem vodniku, koji su osumnjičeni da su, koristeći službeni položaj rukovaoca, otuđili veću količinu goriva iz skladišta. Oni su sa civilima Milanom Radoševićem i njegovim sinom Miljanom, iz Prokuplja, kao podstrekačima, i uz pomoć osumnjičenih pripadnika čuvarske službe Srđana Arsića, Gorana Cenića, Dejana Vučetića, Dragana Stojanovića, Nebojše Veljovića, Slaviše Marinkovića, Dejana Milenkovića i Ljubiše Stanisavljevića, organizovali krađu goriva u skladištu u dužem vremenskom periodu.

Posle privođenja, izvršen je pretres i oduzimanje predmeta od osumnjičenih lica i određeno im je 48-časovno policijsko zadržavanje. Uz krivičnu prijavu, biće predati istražnom sudiji Višeg suda u Prokuplju.

Zbog uspešne realizacije višemesečne akcije suzbijanja kriminala u Vojsci Srbije, ministar odbrane Dragan Šutanovac nagradio je pripadnike VBA koji su u njoj učestvovali.


Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIVEDENO 10 PRIPADNIKA VOJSKE SRBIJE ZBOG KRAĐE GORIVA

Izvor: Kurir, 22.Dec.2011

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je da je privođenje 12 osoba, osumnjičenih za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa krađom goriva iz skladišta "Umac" kod Prokuplja, deo šire akcije na presecanju kriminalne delatnosti u VS i Ministarstvu...U akciji je, navedeno je u...

Nastavak na Kurir...

Privedeno 12 osoba zbog krađe goriva iz skladišta „Umac”

Izvor: Politika, 22.Dec.2011

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane saopštilo je da je danas privedeno 12 lica, osumnjičenih da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa krađom goriva iz skladišta „Umac” u blizini Prokuplja...U akciji je, navedeno je u saopštenju, privedeno 10 pripadnika Vojske Srbije...

Nastavak na Politika...

Procena štete oko 600.000 evra

Izvor: Danas, 22.Dec.2011

U zajedničkoj akciji Vojnobezbednosne agencije (VBA), Vojne policije i MUP-a uhapšeno je 12 osoba, osumnjičenih za krađu goriva i maziva iz vojnog skladišta „Umac“ u Prokuplju. Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, u akciji je privedeno deset pripadnika Vojske Srbije iz skladišta „Umac“...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.