PRIVEDENO 10 PRIPADNIKA VOJSKE SRBIJE ZBOG KRAĐE GORIVA

Izvor: Kurir, 22.Dec.2011, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIVEDENO 10 PRIPADNIKA VOJSKE SRBIJE ZBOG KRAĐE GORIVA

BEOGRAD - Ministarstvo odbrane saopštilo je da je privođenje 12 osoba, osumnjičenih za krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi sa krađom goriva iz skladišta "Umac" kod Prokuplja, deo šire akcije na presecanju kriminalne delatnosti u VS i Ministarstvu.

U akciji je, navedeno je u saopštenju, privedeno 10 pripadnika Vojske Srbije i dva civila iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Prokuplja, koji će, posle 48-časovnog policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti predati istražnom sudiji Višeg suda u Prokuplju.

Reč je o zastavniku Zoranu Đondoviću, starijem vodniku Daliboru Mariću koji su osum­njičeni da su, koristeći službeni položaj rukovaoca, otuđi­li veću količinu goriva iz skladišta.

Oni su sa civilima Mi­lanom Radoševićem i nje­govim sinom Miljanom kao podstrekačima, i uz pomoć osumnjičenih pri­padnika čuvarske službe Srđana Ar­sića, Gorana Cenića, Dejana Vučetića, Dragana Stoja­novića, Nebojše Veljo­vića, Slaviše Marinkovića, Dejana Milenkovića i Ljubiše Stanisavljevića, organizovali krađu goriva u skladištu u dužem vremenskom periodu, rečeno je u saopštenju.

U pitanju je višemesečna istraga koja je rezultirala privođenjenjem osumnjičenih, a radi se o krađi goriva u vrednosti više od 60 milona dinara.

Akciju su sproveli Vojno-bezbednosna agencija, Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu i Više tužilaštvo u Prokuplju, a u akciji privođenja učestvovali su i Vojna policija i Ministarstvo unutrasnjih poslova, precizirano je u saopštenju.

Ovo je deo šire akcije koju Ministarstvo odbrane u poslednje vreme sprovodi na presecanju kriminalne delatnosti u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane, kojom se nano­si velika materijalna šteta budžetu Republike Srbije, navedeno je u saopštenju.

Privođenje je, ističe se u saopštenju, rezultat intenzivne akcije Vojnobezbednosne agencije, koja je otpočela nakon što je u skladištu „Umac“, 11. februara ove godine, otkriveno da nedostaje veća koli­či­na goriva.

"Ana­lizama je ustano­vlje­no da tlo i voda u okolini skladišta nisu zagađeni. Sa ciljem utvrđivanja okol­nosti u kojima je došlo do ovog vanrednog događaja, u razjašnjavanje slu­čaja, osim VBA, uključeni su i Vojna policija i nadležni organi pravosuđa" kaže se u saopštenju.

Posle privođenja, izvršen je pretres i oduzimanje predmeta od osumnjičenih lica i odre­đeno im je 48-ča­so­vno policijsko zadržavanje, a uz krivičnu prijavu, biće predati istražnom sudiji Višeg suda u Prokuplju.

Šutanovac zbog hapšenja nagradio VBA

Zbog uspešne realizacije višemesečne akcije suzbijanja kriminala u Vojsci Srbije, mini­star odbrane Dragan Šutanovac nagradio je pripadnike VBA koji su u njoj učestvovali, navodi Ministarstvo odbrane.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.