Izvor: B92, 06.Avg.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak humanitarnih akcija

Beograd -- Akcijom fonda B92 i "Bridž of lajfa" prikupljena su sredstva za nastavak projekta "Doktori klovnovi" u narednoj godini.

Podršku su pružili Telekom Srbija, koji je najveći donator, sa dva i po miliona dinara, Banka Inteza, Hipo alpe adria banka, kompanija Invej, Mostoprojekt i Kolorpres grupa. Do 1. avgusta bilo je neizvesno da li će doktori klovnovi i dalje uveseljavati decu u beogradskim bolnicama.

U dečjim bolnicama u Beogradu i Novom Sadu već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet godina sprovodi se projekat "Doktori klovnovi". Pokrenula ga je humanitarna organizacija "Bridž of lajf", a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja.

Pretila je opasnost da projekat bude ukinut, zbog nedostatka sredstava, ali su ipak nađeni donatori i, zahvaljujući njima, projekat će biti nastavljen.

A u okviru akcije "Sedamdeset i sedam žena u sedam dana", za kupovinu prvog pokretnog digitalnog mamografa, koju su organizovali fond B92 i Institut za onkologiju, do sada je učestvovalo oko pedeset kompanija, gradova, opština, banaka i drugih institucija.

Do sada je prikupljeno blizu 34 miliona dinara. Fond B92 poziva zainteresovane da se priključe akciji i time omoguće prikupljanje preostalih šest miliona dinara, koliko je potrebno da bi se kupio ovaj aparat za rano otkrivanje raka dojke. On će pomoći da se pregledaju i žene kojima mamograf inače nije dostupan.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma,   Banca Intesa

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.