Vlada tera narod u bedu

Izvor: Glas javnosti, 01.Jul.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada tera narod u bedu

BEOGRAD - Konfederacija slobodnih sindikata (KSS), koja okuplja radnike najvećih javnih sistema, kao što su Telekom i EPS, podnela je Ustavnom sudu Srbije inicijativu za ocenu ustavnosti Zakona o privremenom smanjenju plata

- To je zakon koji je u praksi derogirao Zakon o radu i kolektivne ugovore kod poslodavaca, koji su tako stavljeni van snage - rekao je na predsednik sindikata PTT Aleksandar Pavlović, ističući da je to „nedopustivo“.

Onemogućeno je i kolektivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pregovaranje, rekao je on i dodao kako o zaradama direktno treba da pregovaraju sindikati i poslodavci i da se takav način dogovaranja „ne može jednokratno staviti van snage“.

Govoreći o efektima zakona, on je naveo primer PTT gde su majske zarade vraćene na prosek januar-februar, što je bilo umanjenje od sedam do devet odsto. Kao efekat tog umanjenja neto zarada, u budžet je uplaćeno 3,1 miliona dinara, dok je istovremeno, zbog vraćanja na prosek primanja iz februara, na ime poreza i doprinosa u budžet uplaćeno 21,6 miliona dinara manje, kazao je on.

To pokazuje, kako je istakao, da zakon ima negativne posledice, jer je priliv u budžet manji, smanjene su i zarade, što direktno uzrokuje manju potrošnju, odnosno smanjenje sredstava u budžet po osnovu PDV i povećanje budžetskog deficita.

Predsednik KSS Ivica Cvetanović je na konferenciji za novinare rekao da Vlada Srbije merema za ublažavanje efekata ekonomske krize najveći teret stavlja na leđa radnika.

- Država štiti interese krupnog kapitala, a zaposleni padaju sve dublje u siromaštvo - upozorio je Cvetanović i apelovao na sve sindikate da zajedno rade kako bi se zaštitili interesi radnika Srbije.

UMESTO KOMENTARA

Zar je za ovakvu nesposobnu , korumpiranu i izdajničku vlast potreban ikakav komentar!

U pesmi samo konstatujem stanje ... KO IMA UŠI NEKA ČUJE!

17

Још смо овде, а где би из Пакла,

очи су нам хлебом зазидане,

опомена душе није такла,

а Главосек мог'о би да бане.

Властољупци не би испод Крста,

крстоносци голготи су блиски,

светина се плаши кажипрста,

висине су прегазили ниски.

И да дишеш престао би сместа,

ваздухом се шири поганија,

људског лика са образа неста,

убија нас и нож и канија.

Испливала идеја трулежна,

свлак је гуја одбацила стари,

смрт ће нова бити врло нежна,

жртва неће смети да крвари.

Из облака задужиће стрелу,

реч зелену стрељаће у грлу,

поклањаће деци "зиму белу"

кум ће кума "љубити" на трлу.

СТУБЛИНСКИ

SVAKA CAST STUBLINSKI..PJESMA JE ODLICNA...DOK SE OVA BAGRA KOLJE OKO KRVAVOG NOVCA, NAROD GLADUJE, MADJARI OTIMAJU VOJVODINU, MUSLIMANI NA SANDZAKU POKUSAVAJU DA OSTVARE AUTONOMIJU I TRAZE SLUZBENI JEZIK "BOSANSKI"...NI JEDNE RIJECI O OVOME U SRBIJANSKIM NOVINAMA...TOTALNA BLOKADA SLOBODE STAMPE KOJU U RUKAMA DRZE DVIJE KRIMINALNE GRUPE KOJE SU SUPROSTAVLJENE JEDNA DRUGOJ...TESKO SRBIJI I TESKO NARODU ZA OVOG ZIVOTA, A JOS TEZE POSLE OVOG ZIVOTA ZLOCINCIMA KOJI NA KRVI NARODA GRADE SVOJA CARSTVA... SRBI SU JEDINI NAROD CIJE VODJE NIKAD NISU IMALE NACIONALNOG INTERESA, I UVIJEK IM JE SAMO LICNI INTERES BIO VAZAN..IZDAJA NA SVAKOM KORAKU... BOG NEK NAM JE NA POMOCI...

1.da li bi neko ko radi u telekomu a da ovo cita (a mora da vas ima s obzirom da vas ima 50000 zaposlenih) bio ljubazan da napise ovde na kojoj duznosti je zaposlen i kolika mu je neto plata.

2.Pogledajte galeniku hoce da im smanje plate sa ~50000 din na oko 42000 i vec spremaju pobunu

najvece strajkove treba ocekivati od onih koji najvise imaju!
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.