Vlada postala vlasnik 80% Telekoma

Izvor: B92, 08.Okt.2010, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada postala vlasnik 80% Telekoma

Beograd -- Generalni direktor Pošte Srbije Goran Ćirić kaže da je Upravni odbor Pošte doneo odluku o prenosu 80 odsto akcija kompanije Telekom Srbija Vladi Srbije.

Ćirić je naveo da je Pošta samoodrživ sistem koji iz osnovne delatnosti ostvaruje sopstvenu dobit i da "odvajanje" Telekoma neće značajnije uticati na njeno poslovanje.

"Naš interes je da nastavimo i produbimo poslovni odnos sa Telekomom, kao i sa svim ostalim kućama sa kojima u ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenutku sarađujemo", istakao je on.

Pošta Srbije mora da se prilagođava novom, digitalnom tržištu, a za to postoji dobra osnova koju čini 1.500 jedinica poštanske mreže koje su telekomunikaciono i informatički povezane u realnom vremenu.

„Najvažniji zadatak koji je pred nama jeste da se u skladu sa novim tehnologijama potpuno automatizuje poslovanje - prerada poštanskih pošiljki", rekao je Ćirić i dodao da se taj posao još uvek ručno obavlja.

Kako bi ponudili visok nivo poštanskih usluga, u naredih godinu i po dana planira se izgradnja tri velika poštanska centra u Novom Sadu, Beogradu i Nišu, a vrednost čitavog projekta, koji će se finansirati iz sopstvenih sredstava, je oko 40 miliona evra, naveo je Ćirić.

On je podsetio da o uspešnom poslovanju ovog preduzeća svedoči i činjenica da je 2009. godina završena sa 3,8 milijardi dinara dobiti, dok će, prema njegovim očekivanjima, ova godina biti završena sa zaradom od četiri milijarde dinara.

Pratite specijal: NIS na berzi
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.