Vlada će početi direktne pregovore sa Sitigrupom

Izvor: S media, 21.Maj.2010, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada će početi direktne pregovore sa Sitigrupom

Ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić izjavila je danas da će Vlada Srbije početi direktne pregovore sa firmom Sitigrup global markets, jedinim ponudjačem za savetnika u prodaji dela državnih akcija u Telekomu Srbije.

Vlada Srbije je odlučila da se obustavi tender za izbor savetnika zbog tehničkog propusta u dokumentaciji koji je predala Sitigrup gobal markets i da nakon isteka roka za žalbu (od osam dana) počne direktne pregovori sa ponudjačem, kazala je >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ona novinarima.

Plan je, istakla je Matićeva, i da se angažuje privatizacioni savetnik koji bi trebalo tačno da odredi procenat državnog kapitala u Telekomu će biti prodat, da radi na podizanju interesovanja kod potencijalnih kupaca i na razjašnjavanju pitanja pravnog i imovinskog statusa.

Matićeva je navela da sada nema mogućnosti da se pojavi još jedan ponudjač jer po Zakonu o javnim nabavkama postoji obaveza da se udje u direktne pregovore i da se omugući ispravka tehničkih propusta koje je ponudjač napravio.

Ona je ocenila i da to što postoji samo jedan ponudjac sa savetnika nema nikakve veze sa cenom po kojoj će biti prodat Telekom.



"Videćemo kakva će biti cena koju je ponudila Sitigrupa i to se za sada ne zna"
, kazala je Matićeva.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.