U Frans Telekomu 22 samoubistva radnika

Izvor: Blic, Tanjug, 14.Sep.2009, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Frans Telekomu 22 samoubistva radnika



Francuska ministarka ekonomije Kristin Lagard pozvala je čelnike kompanije Frans Telekom da se hitno sastanu, posle samoubistva 22 radnika te kompanije.

Portparol ministarstva rada izjavio je juče za Rojters da će se ministar rada Gzavije Darkos sastati sa izvršnim direktorom Telekoma Didijeom Lombarom ove nedelje kako bi razmotrili načine rešavanja problema, za koji sindikati krive restrukturiranje kompanije i pritisak na poslu.

"Ne znam u čemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je problem, ali sam zatražila od predsedavajućeg Frans Telekoma, sa Gzavijeom Darkosom, da odmah sazove sastanak direktora", rekla je Lagard za TV kanal "Frans 3".

Sindikati su pozvali državu da se uključi, pošto je još jedna službenica Frans Telekoma u petak oduzela sebi život, čime se broj samoubistava među radnicima te kompanije od početka 2008. popeo na 22.

Prema podacima sa veb sajta sindikata u istoj kompaniji bilo je 13 pokušaja samoubistva.

Kompanija Frans Telekom privatizovana je dvedesetih godina prošlog veka, a država je i dalje vlasnik 27 odsto kapitala, navela je britanska agencija.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.