U Crnogorskom Telekomu štrajk u najavi

Izvor: S media, 14.Mar.2010, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Crnogorskom Telekomu štrajk u najavi

Zaposleni u Crnogorskom telekomu počeće sutra štrajk u prostorijama kompanije, jer poslodavac za pet godina poslovanja u Crnoj Gori četvrti put otpušta radnike.

U Sindikatu Telekoma ukazuju da je kompanija u prošloj godini uvećala neto dobit 16 odsto i da i pored "milionskog profita ne ispunjava obaveze prema zaposlenima".

Sindikat traži poništenje "nezakonitog" pravilnika o sistematizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << radnih mesta, zaključivanje jedinstvenog kolektivnog ugovora i povećanje zarada za 15 procenata.

Sindikalci ukazuju i da je za poslednjih pet godina iz kompanije otpušteno 600 radnika.

Iz uprave kompanije ranije je saopšteno da je prosečna neto zarada u januaru iznosila 726 evra, da zaposleni svakog meseca primaju oko 100 evra za prevoz i topli obrok i 1.000 evra godišnje za regres i zimnicu.

U upravi takodje navode da zahtevi za povećanje zarada "nisu realni", ali da su spremni da pregovaraju oko kolektivnog ugovora.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra počinje štrajk u Telekomu

Izvor: Capital.ba, 14.Mar.2010

PODGORICA, Zaposleni u Crnogorskom Telekomu počeće sutra štrajk u prostorijama te kompanije, nezadovoljni što uprava nije ispunila preuzete obaveze prema radnicima. Željko Burić, predsjednik Sindikata Telekoma, koji djeluje u okviru Unije slobodnih sindikata, rekao je da je ključni razlog ogromnog...

Nastavak na Capital.ba...

Štrajk radnika Crnogorskog telekoma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Mar.2010, 09:56

Zaposleni u Crnogorskom telekomu počeće danas štrajk u prostorijama te kompanije. Nezadovoljni su što uprava kompanije nije ispunila preuzete obaveze prema radnicima. Iz Unije slobodnih sindikata navode da je ključni razlog revolta zaposlenih taj što poslodavac tokom pet godina poslovanja u Crnoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.