U BiH oko 950.000 korisnika M:tel-a

Izvor: B92, 08.Mar.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U BiH oko 950.000 korisnika M:tel-a

Banjaluka -- Kompanija Telekom Srpske je od juna 2006. povećala broj mobilnih korisnika u BiH sa 630.000 na blizu 950.000 korisnika.

Od juna prošle godine Telekom Srpske ostvario je prihod od 200 miliona evra

"Istovremeno, M:tel kao novi komercijaln brend Telekoma Srpske sa nekih desetak hiljada korisnika na području Federacije BiH povećao je broj korisnika na 120 hiljada″, kaže generalni direktor Telekoma Srpske Predrag Ćulibrk.

On je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je Telekom Srbije za kupovinu 65 odsto akcija ove kompanije u Republici Srpskoj izdvojio 646 miliona evra.

"U prvi mah bilo je komentara da je Telekom Srpske preplaćen, ali ja sada kao prvi čovek ove kompanije mogu otvoreno reći da je to bila dobra investicija, jer je BiH izuzetan potencijal kada je u pitanju rast sektora telekomunikacija, a to pokazuju i naši rezultati”, istakao je Ćulibrk.

Prema njegovim rečima, od 18. juna prošle godine Telekom Srpske ostvario je prihod od 200 miliona evra što predstavlja povećanje od 10 odsto u odnosu na 2006. godinu. On je precizirao da su u kompaniji, sa bruto dobiti od oko 45 miliona evra, finansijski rezultati i profitne margine izuizetno dobri, čime su jako zadovoljni i akcionari kompanije.

"Već sada, na osnovu izveštaja za januar i februar, vidimo rast prihoda od 25 do 30 odsto u odnosu na 2007. godinu. Pune efekte privatizacije očekujemo na kraju ove godine”, rekao je Ćulibrk.

On je podvukao da je Telekom Srpske, i pored ozbiljne konkurencije, vodeći mobilni operater u BiH koji namerava da postane lider i na polju pružanja usluga telekomunikacija i tehnoloških inovacija na planu mobilne i fiksne telefonije.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.