Tender za Telekom nije završen

Izvor: B92, 02.Maj.2011, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tender za Telekom nije završen

Beograd -- Radna grupa za prodaju "Telekoma Srbije" demantovala je da je postignut dogovor o prodaji 30 odsto te kompanije.

Spekulacije koje su se pojavile u medijima o tome da je 30 odsto Telekoma Srbija prodato Telekomu Austrija za 840 miliona evra apsolutno nisu tačne, potvrđeno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da su Vlada Srbije i njena radna grupa za praćenje i koordinaciju u vezi sa prodajom dela akcija Telekoma Srbije pravovremeno obaveštavale >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << javnost o svakom koraku u procesu prodaje.

Minimalna utvrđena cena ispod koje se neće prodavati 51% akcija Telekoma Srbija je 1,4 milijardu evra. Predmet prodaje su 31 odsto akcija Telekoma Srbija čiji je vlasnik Republika Srbija i 20 odsto čiji je vlasnik grčka telekomunikaciona kompanije OTE.

"Podsećamo da je Telekomu Austrija na njihov zahtev, a u skladu sa uslovima iz tenederske dokumentacije, dat dodatni rok od 15 dana za poboljšanje ponude, koji ističe 3. maja odnosno 4. maja kada je prvi radni dan nakon prvomajskih praznika", navodi se u saopštenju i dodaje da će građani bi9ti obavešteni o .

Nakon toga, Vlada Srbije će razmotriti ponudu i obavestiti građane o konačnoj odluci o prodaji dela akcija Telekoma.

Juče su se pojavije informacije po kojima je 30 odsto Telekoma Srbije prodato Telekomu Austrija za 840 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.