Telekom upozorio investitore da ne kupuju Telekom Kosova!

Izvor: Press, 26.Avg.2010, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Telekom' upozorio investitore da ne kupuju 'Telekom Kosova'!

„Telekom Srbija" objavio je u „Fajnenšel tajmsu" upozorenje svim potencijalnim kupcima „Pošte" i „Telekoma Kosova" da to ne rade, jer je reč o otetoj imovini srpske firme!
„Telekom Srbija" je obavestio i sve investitore da će se svim pravnim sredstvima boriti protiv onih koji se odluče da kupe akcije „Pošte" i „Telekoma Kosova".
- Povodom informacija objavljenih u pojedinim medijima da je Ministarstvo ekonomije i finansija >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << samoproglašene Republike Kosovo odlučilo da na tenderu ponudi 75 odsto akcija „Pošte" i „Telekoma Kosova", „Telekom Srbija" UPOZORAVA potencijalne učesnike na takvom tenderu da su „Pošta" i „Telekom Kosova" nastala protivpravnom uzurpacijom privatne svojine „Telekoma Srbija" - navodi se u saopštenju „Telekoma" objavljenom u „Fajnenšel tajmsu".
„Telekom" navodi i da „ne prihvata uzurpaciju svoje imovine izvršenu osnivanjem 'Pošte' i 'Telekoma Kosova'".
- Objavljivanjem ovog upozorenja, za slučaj zaključenja bilo kakve transakcije koja bi se ticala uzurpirane privatne svojine „Telekoma Srbija" smatraće i svakog eventualnog sticaoca nesavesnim. Podvlačimo i da ćemo u slučaju zaključenja bilo kakve transakcije koja bi se ticala uzurpirane privatne svojine „Telekoma Srbija" iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva, kako protiv kompanije „Pošta" i „Telekom Kosova", tako i neposredno protiv eventualnih sticalaca koji bi uprkos ovom upozorenju ušli u takvu transakciju sa vladom samoproglašene Republike Kosovo - navodi „Telekom".

Generalni direktor „Telekoma Srbija" Branko Radujko kaže za Press da je ova kompanija bila prinuđena da reaguje na ovaj način na najavljenu prodaju „Pošte" i „Telekoma Kosova".
- Ovo je reakcija kompanije, reakcija biznisa, bez imalo politike u njoj. Stvar je jednostavna, neko je objavio da nešto prodaje, a mi verujemo da u tome što prodaje ima i nečega što je naša imovina. Pošto nemamo načina da utičemo na tu odluku o prodaji, mi se obraćamo potencijalnim kupcima i skrećemo im pažnju na to, te ih upozoravamo da ćemo ih smatrati nesavesnim kupcima ukoliko kupe našu imovinu od trećeg lica - kaže Radujko.

Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.