Telekom plaća za Telekom Srpske

Izvor: B92, Tanjug, 28.Maj.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom plaća za Telekom Srpske

Beograd -- Telekom Srbija je uspešno izmirio sve do sada prispele obaveze kreditnog aranžmana od 700 miliona evra za kupovinu 65 odsto akcija Telekom Srpske.

Isplata prvog dela obaveze u iznosu od 110 miliona evra izvršena je u decembru 2008. godine, a novu dospelu obavezu, u iznosu od još 225 miliona evra, Telekom je iz sopstvenih sredstava isplatio 75 miliona evra, dok je iznos od 150 miliona evra refinansiran potpisivanjem novih ugovora o kreditu.

Iznos >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 120 miliona evra obezbeđen je kroz međunarodni "club deal" kredit i to sa Alfa bankom u ulozi Koordinatora, EFG Eurobankom Ergasias u ulozi Agenta i zajmodavcima - Alfa bankom, EFG Eurobankom Private bank, Nacionalnom bankom Grčke, Pireus bankom, Sosijete ženeral i Komercbankom.

Ostatak sredstava u iznosu od 30 miliona evra obezbeđen je zaključivanjem ugovora o kreditu sa Bankom Intezom Beograd. Krajem novembra ove godine dospeva još 35 miliona evra, koje će Telekom Srbija, takođe, izmiriti iz sopstvenih sredstava.

Preduzeće naročito ističe da su uslovi novih aranžmana kojima se deo obaveze refinansira veoma povoljni imajući u vidu efekte svetske ekonomske krize i okolnosti na finansijskom tržištu, što svakako predstavlja pozitivan signal za srpsku ekonomiju.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.