Telekom Srbija će pomoći Srbima na Kosmetu

Izvor: Vesti-online.com, 27.Sep.2010, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Srbija će pomoći Srbima na Kosmetu

Koordinator tehnike Telekoma Srbije za Kosovo i Metohiju Ilija Ivanović izjavio je da su Albanci, prema najnovijim saznanjima, jutros krenuli u akciju uništavanja opreme koja je bila isključena još 23. aprila i izrazio nadu da na sever Kosova "neće smeti da krenu" kao što su to učinili na jugu pokrajine.

Ivanović je najavio da će Telekom Srbija u koordinaciji sa državom Srbijom rešiti problem i pomoći Srbima da imaju telekomunikacione veze sa celim svetom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
On je podsetio da je juče uništeno i demolirano sedam baznih stanica i da je zaslugom građana Zubinog Potoka sprečena akcija rušenja repetitora na severu Kosova.

"Mi smo spremni i očekujemo da možda krenu i na sever Kosova", rekao je Ivanović u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Povodom navoda kosovskih vlasti, koje ovakvu akciju pravdaju tvrdnjom da Telekom Srbija nema licencu za rad na ovom području, on je rekao da ta kompanija ima licencu za rad od 1997. godine i da je po rezoluciji Kosovo sastavni deo Srbije.

Iz Telekoma Srbija saopšteno je danas da je nasilna akcija nad opremom mobilne i fiksne telefonije te kompanije na Kosovu i Metohiji anticivilizacijska i protivpravna i usledila je u trenutku kada ceo svet ohrabruje početak dijaloga Beograda i Prištine.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je u ponedeljak da ukidanje signala mobilne i finksne telefonije Srbima na Kosovu ni na koji način ne doprinosi stabilizaciji regiona.

"Očekujem da se nađe adekvatno rešenje po tom pitanju i zahtevamo, pre svega od onih koji su nadležni na Kosovu i Metohiji, da ne čine takve stvari", rekao je Šutanovac, dodavši da mu je drago zbog toga što i predstavnici ambasada u Beogradu izražavaju nezadovoljstvo tim činom.

To pokazuje koliko je veliki problem onih koji su u Prištini poželeli da hitno prodaju takozvanu "Poštu i Telekom Kosova", uključujući i otetu imovinu Telekoma Srbija koja im ne pripada, navodi se u saopštenju.

Telekom Srbija će u cilju zaštite svoje imovine intenzivirati pravnu akciju sprečavanja te prodaje, koja je, kako je navedeno, zasnovana na jakim pravnim dokazima o imovini, između ostalih i na finansijskim izvestajima takozvane "Pošte i Telekoma Kosova" u kojima se ukazuje na spornu imovinu.

Telekom neće napustiti svoje korisnike i zaposlene na Kosovu i Metohiji i učiniće sve da im ponovo obezbedi usluge neophodne za komunikaciju, po domaćim tarifama i bez međunarodnog pozivnog broja, navodi se u saopštenju.

Direktor nevladine organizacije Evropski pokret Srba Rada Trajković izjavila je danas da je nasilni prekid telekomunikacionih veza na Kosmetu udar na Srbe koji su ostali da žive na tom prostoru i da Priština pokušava takvim incidentima da provocira Beograd da odustane od razgovora o Kosovu.

Prema njenim rečima, lideri institucija u Prištini pokazuju nepripremljenost zbog odluke Beograda da zajedno sa EU sačini rezoluciju koja je prihvaćena u Generalnoj skupštini UN i da razgovara sa Prištinom, zbog čega pokušavaju isključivanjem mobilne i prekidom fiksne telefonije da destabilizuju srpsku zajednicu.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.