Telekom Slovenije zatvara Pogodak

Izvor: B92, 19.Jan.2011, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telekom Slovenije zatvara Pogodak

Ljubljana -- Slovenački Telekom je odlučio da počne sa likvidacijom preduzeća kojih je vlasnik, srpskog Pogodak Beograd i hrvatskog Pogodak Tražilica.

Telekom Slovenije, koji je u vlasništvu slovenačke države, je na portalu Ljubljanske berze, objavio i da je njegovo preduzeće za telekomunikacijske usluge, Najdi, kao jedini akcionar u hrvatskom Pogodak Tražilica i Pogodak Beograd, donelo odluku na skupštini akcionara da počne sa postupkom likvidacije pomenuta dva preduzeća. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Zbog započinjanja postupka likvidacije se ta dva preduzeća od sada zovu Pogodak doo Beograd - u likvidaciji i Pogodak Tražilica doo u likvidaciji.

Inače, Telekom Slovenije je još sredinom prošle godine odlučio da od septembra 2010. godine prestane da "osvežava" svoja preduzeća za internet pretraživanja, što u praksi znači da su doneli odluku da ugase svoje internet pretraživače u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i BiH.

Svoju odluku je Telekom Slovenije tada objasnio racionalizacijom troškova i "produbljenim praćenjem rentabilnosti pojedinih projekata, odnosno aktivnosti na tržištima gde su aktivnosti niske".

Istovremeno je saopšteno i da će vlasništvo u pomenutim preduzećima zadržati, uz produžavanje registracije domena.

Pomenuta preduzeća za internet pretraživanja je osnovao Intersik, kog je 2007. godine Telekom preuzeo, čime je postao vlasnik i vodećeg slovenačkog internet pretraživača, Najdi.si. Intersik se kasnije preimenovao u Najdi i pripojio se preduzeću Teledat, koje je u takođe u vlasništvu Telekoma Slovenija.
Pogledaj vesti o: Prodaja Telekoma

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.